AS TV în sărbătoare ! Fondatorul primei televiziuni din viaţa bistriţenilor, la 75 de ani ! Ministrul Doina Pană, preşedintele CJ, prefectul, primari, politicieni au venit să îl felicite pe Mihai Rotaru

Astăzi, la televiziunea AS TV a fost sărbătoare. Lume multă şi bună i-a urat „La mulţi ani ” , la aniversarea a 75 de ani, domnului Mihai Rotaru, manager al Ard Sat Bistriţa. Mihai Rotaru a pus bazele primei televiziuni din viaţa bistriţenilor care, conform sondajelor, a rămas pe primele locuri chiar dacă peisajul media numără acum mai multe posturi locale.
Printre cei care i-au adus gândurile lor bune s-au aflat ministrul Doina Pană, preşedintele Consiliului Judeţean-Emil Radu Moldovan, vicepreşedinţii Alexandru Pugna şi Dorin Popescu, prefectul Ioan Ţintean, primarii de Bistriţa-Ovidiu Creţu şi Beclean-Nicu Moldovan, senatorul Ioan Deneş, Dorin Stoian-director general SC Comelf SA, directorul Centrului Cultural Bistriţa-Dorel Cosma, col. Florea Constantin – inspector şef ISU, şeful Finanţelor - Cristi Parasca, Mia Morar-lanţul de restaurant Mya, preotul Nicolae Feier, purtătorul de cuvând CJ-Bogdan Ivan, avocatul Ioan Someşan, preşedinte Registrul Comerţului-Ioan Turc, Otilia Râpan-director AJOFM.

Ne alăturăm şi noi celor care l-au felicitat pe Mihai Rotaru, urându-i sănătate, bucurii alături de cei dragi şi putere de muncă.
La mulţi ani!
……………………..
La întrebarea cum v-a venit ideea să faceţi televiziune, Rotaru răspunde: “Mi-am spus acum 15 ani că este o afacere de viitor. Aş fi putut să activez în domeniul producţiei de mobilă, pentru că mă pricepeam la asta. Dar n-am dorit să fac concurenţă neloială Combinatului de Prelucrare a Lemnului, pe care l-am condus atâta vreme. Au făcut-o însă alţii, până l-au pus pe butuci. Revenind la ideea infiinţării unei televiziuni, vă pot spune că atunci am privit-o ca pe un business. N-am crezut că voi ajunge să fac şi muncă de redacţie, să fac şi emisiuni. La vremea aceea planurile erau foarte ambiţioase, voiam să facem un lanţ de televiziuni locale şi aveam şi licenţe.Mă bucur că am reuşit să încheg un colectiv, să menţinem postul în funcţiune chiar şi în perioade de instabilitate economică, şi să nu renunţăm nici atunci când mulţi, unii actori în tot soiul de jocuri de interese, ar fi dorit să ne desfiinţăm. Acum ASTV are propriul sediu, în centrul oraşului, nu e nici televiziune de apartament, şi nici dependentă de o chirie, ceea ce spune multe despre un anumit grad de stabilitate economică pe care l-am atins . Pot spune că am devenit un brand închegat, care a atras şi atrage colaboratori constanţi, serioşi şi de valoare. Viitorul arată bine, pentru că avem foarte multe proiecte viabile. Am intrat, ca parteneri într-o asociaţie a televiziunilor independente locale şi regionale , iar acest parteneriat presupune nu numai schimb de programe şi de timpi de antenă de publicitate. Practic putem difuza în zeci de oraşe din ţară publicitate la preţurile mici din Bistriţa, graţie acestor reciprocităţi. Un alt proiect, în care ne-am pus multe speranţe este o finanţare de 135 de mii de lei din care 100 de mii sunt fonduri nerambursabile pentru dotarea cu aparatură performantă. Suntem pe primul loc ca şi cotă de audienţă de multă vreme. Asta nu înseamnă însă că trebuie să deturăm motoarele. Suntem pe o piaţă dură şi trebuie să fim pregătiţi să facem faţă şi în continuare provocărilor de tot felul”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5