În ultimele 24 de ore, poliţiştii au aplicat peste 70 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii CoVid

Joi, la nivel județean, 174 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 12 acțiuni punctuale la care au participat,  în sistem integrat, 64 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 115 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. Totodată, au fost verificate aproape 1.500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.

"De asemenea, au fost oprite pentru control 130 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 73 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.750 de lei. Din totalul acestora, 25 sancțiuni, în valoare de 3.750 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și 48 de sancțiuni, în valoarea de 7000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție", informează agent principal Paul Rodilă, purtător de cuvânt al IPJ BN.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5