Un beclenar de „Magna cum laude”

Cu Adrian-Aurel Podaru, beclenar get-beget, am fost coleg de clasă şi de an, la Seminarul Teologic şi la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. Mărturisesc din capul locului, şi recunosc totodată, că el a fost, pe toată durata celor 9 ani de studii, cel mai bun dintre noi. Number one! cum ar spune englezul. Actualmente, fostul meu coleg, conjudeţean şi bun prieten este asistent universitar la facultatea pe care am absolvit-o în anul 2000 (dată după care Adrian a devenit licenţiat şi în Litere clasice).

Recent am avut bucuria, şi privilegiul, de-a asista la susţinerea tezei sale de doctorat, intitulată „Autoritate ecleziastică şi putere imperială în Antichitatea Târzie: Sfântul Ioan Gură de Aur şi Fericitul Augustin”.

Printr-un discurs de o ţinută cu adevărat academică, bunul meu prieten a reuşit, în 30 de minute, să sistematizeze şi sintetizeze magistral subiectul unei lucrări care se întinde pe 400 de pagini, impresionând de-adevăratelea numeroasa asistenţă - ochi şi urechi la cel care conferenţia. Comisia, formată din: Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan CHIRILĂ, Decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, preşedinte; Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan-Vasile LEB, coordonator de doctorat; Pr. Prof. Univ. Dr. Adrian GABOR, Facultatea de Teologie Ortodoxă Bucureşti; Pr. Prof. Univ. Dr. Nicolae CHIFĂR, Facultatea de Teologie Ortodoxă Sibiu şi Prof. Univ. Dr. Dezsö BUZOGANY, Facultatea de Teologie Reformată Cluj-Napoca, referenţi, i-a acordat lui Adrian, cu unanimitate de voturi, calificativul „Magna cum laude”. Moment în care întreaga asistenţă a izbucnit în aplauze! Pe deplin meritate, aş mai adăuga eu.

Prof. Dr. Nicolae Ceuca

Grupul Şcolar „Grigore Moisil” Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5