Un bistriţean s-a dat stareţ al unei mănăstiri. A înşelat persoane, primind bani pentru tratarea unei fetiţe bolnave de cancer!

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economico Financiare l-au prezentat miercuri pe un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bistriţa, reţinut pentru înşelăciune, în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.
Ulterior, magistraţii l-au prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, pe numele său fiind emis un mandat pentru o perioadă de 30 de zile.

„În data de 29 ianuarie 2019, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bistriţa, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, pe parcursul lunii ianuarie 2019, ar fi apelat telefonic 5 persoane din judeţul Alba, şi, recomandându-se stareţ al unei mănăstiri, le-ar fi determinat să depună într-un cont, sume de bani reprezentând un ajutor financiar pentru o fetiţă bolnavă de cancer ce ar fi urmat să fie tratată în Belgia. Ulterior, bărbatul şi-ar fi însuşit banii şi i-ar fi folosit în interes personal.  Din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat că, folosindu-se de acelaşi mod de operare, bărbatul ar fi reuşit să înşele alte 25 de persoane din alte judeţe ale ţării, cu suma totală de 24.320 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Alba.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale a făcut o percheziţie la domiciliul acestuia, ocazie cu care au găsit documente bancare şi înscrisuri care dovedesc activitatea sa infracţională dar şi telefoane mobile şi cartele SIM care ar fi fost folosite la comiterea faptelor de înşelăciune.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]