Un bistriţean şi-a reunit familia după 120 de ani

Un fenomen şi un eveniment cum rar se întâmplă în viaţă, în cadrul unei familii pentru a-şi afla arborele genealogic, reuşind, după 120 de ani, să se întâlnească, să se cunoască, să-şi mărturisească cu documente gradul de rudenie, apartenenţa, originile şi dorul de a se reuni chiar dacă locuiesc pe continente diferite.
O asemenea performanţă, demnă de Cartea Recordurilor, a realizat-o bistriţeanul şi conjudeţeanul nostru, Nicu Cucoli, un vrednic aromân, originar din Grecia, născut în oraşul Veria, care la frumoasa şi venerabila vârtă de 91 ani a avut curajul şi ambiţia deosebită a de pleca în SUA pentru a-şi cunoaşte rudele.
Stimatul, respectatul şi respectuosul domn Nicu Cucoli a venit şi s-a stabilit în Bistriţa în anul 1964, în luna martie, din municipiul Constanţa. Datorită convingerilor sale politice a fost condamnat la 15 ani muncă silnică, din care a executat 5 ani, suportând o detenţie crudă şi devenind deţinut politic.
Visul lui s-a realizat în anul 2017, când după 120 de ani a reuşit să reunească familia, să-şi cunoască rudele în viaţă, pe care nu le-a văzut niciodată, iar acestea nu-şi cunoşteau originea şi locaţia rudelor din familia Cucoli.
Astfel, Nicu Cucoli şi-a luat inima în dinţi şi, împreună cu fiica Alexandra şi nepoata Carla, au zburat cu avionul din Bucureşti până în California – SUA, timp de 17 ore, traversând Oceanul Atlantic, iar de aici spre Washington, unde i-a aşteptat nepoata Tamera, în vârstă de 54 ani, fata vărului Gimi, care are vârsta de 78 ani şi trăieşte în oraşul Levenvort – Washington, SUA.
Marele noroc, pentru a putea comunica, l-a avut cu fiica şi nepoata care cunosc limba engleză, pentru că vărul Gimi nu ştie româna, ci numai engleza.
A fost o întâlnire emoţionantă, de suflet, cu multiple întrebări, relatări privind arborele genealogic al familiei, s-au depănat amintiri legate de cei doi fraţi ai tatălui, Nicu Cucoli prezentând dovezi şi fotografii ale fraţilor care au rămas în SUA (America) şi ale bunicilor din Grecia, fapt ce i-a încântat pe deosebitele gazde că şi-au regăsit rudele după mult timp.
Au vizitat cimitirul unde sunt înmormântaţi fraţii tatălui lui Nicu Cucoli, de unde a luat pământ, l-a adus în România şi l-a pus pe mormântul tatălui său pentru a se „întâlni în ţărână”, care să le unească sufletele.
Acest fenomen nu s-a putut întâmpla la sosirea în SUA, pământul luat de la mormântul tatălui său, din România, să-l ducă în America la fraţii decedaţi, ca să-l aşeze pe mormântul lor, a fost confiscat în SUA, la vamă.
Au petrecut Sfintele Paşti la rudele din Washington, iar nepoata Tamera, fiica lui Gimi, le-a promis că în vara 2017 va face o vizită în România.
A călătorit şi la Los Angeles, unde au întâlnit un văr primar, medic la Spitalul Militar din localitate, de unde s-a deplasat în Arizona, unde s-a întâlnit cu Kenedy, care este tatăl nepoatei Carla.
Au vizitat minunăţiile Americii – Marele Canion, Hollywood, Muzeul Figurilor de Ceară dedicat marilor artişti, cât şi stelele starurilor de pe Avenue Street.
Felicitări domnule Nicu Cucoli pentru tenacitate, curaj, ambiţie, dăruinţă, dor de a-şi vedea rudele, de a zbura 17 ore, la 91 ani, fapt pentru care reproducem câteva poze pentru această istorică, memorabilă, de suflet şi de chemare a sângelui.

.

Comentarii

17/05/17 10:34

Un articol de suflet

18/05/17 10:05
Natalia David

Nik, felicitari, stiu ca ai facut si inca mai faci lucruri atat de frumoase...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]