Un cadou pentru elevii din Sânmihai

Una dintre cele mai moderne şi frumoase unităţi de învăţământ din zona de Câmpie a judeţului – Sânmihai – şi-a primit cei 150 de elevi într-un cadru festiv, sărbătoresc. Primarul comunei - Ioan Mate şi directoarea şcolii – A. Moldovan s-au îngrijit din timp ca spaţiile dedicate educaţiei: săli de clasă, laboratoare, ateliere, sală de sport – să fie pregătite în cele mai bune condiţii, să fie dotate corespunzător desfăşurării procesului de învăţământ. În anul şcolar 2018-2019, aici, la Sânmihai, vor învăţa, în cele mai bune condiţii, 150 de elevi: preşcolari, învăţământul primar şi gimnazial, coordonaţi de 15 cadre didactice. Dintre aceştia, şase vor păşi pentru prima dată la şcoala din Sânmihai.

Festivitatea de deschidere a început cu intonarea Imnului Naţional, după care au luat cuvântul, transmiţând salutul administraţiei locale, primarul comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate şi, în continuare, directoarea şcolii, A. Moldovan. Elevii au făcut cunoştinţă cu noile săli de clase, cu diriginţii şi cu profesorii lor.

Sunt şi profesori debutanţi. Ionuţ Budăcan este licenţiat în istorie, absolvent al Facultăţii de profil al UBB Cluj-Napoca, promoţia 2018. Nu are aici o catedră completă, va mai preda istoria şi la şcoala din Budacu de Jos, dar este încrezător şi, în acelaşi timp, hotărât ca istoria, cum spunea tot un profesor, să rămână cea mai frumoasă poveste. Nedumerirea multor profesori de istorie rezidă în faptul că se consideră anormal ca acestei discipline de învăţământ să-i fie alocată doar o oră pe săptămână la învăţământul gimnazial. Suntem în Anul Centenarului şi se întreabă mulţi dintre profesori cum poţi să transmiţi elevilor informaţiile strict necesare despre istoria poporului român, despre istoria universală, în doar 50 de minute săptămânal?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5