Un Cetăţean de Onoare al judeţului, în Top 300 cei mai bogaţi români

Revista Capital a dat publicităţii ediţia 2017 a Top 300 cei mai bogaţi români, clasamentul fiind condus de Ion Ţiriac, cu 1,7-1,8 miliarde euro, urmat de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl (Dedeman) cu 1,1-1,2 miliarde euro şi Zoltan Teszari (RCS&RDS) cu 570 milioane de euro. În primii 10 cei mai bogaţi români mai intră Ioan Niculae, Iulian Dascălu, George Becali, Gruia Stoica şi Vasile Didilă, Frank Timiş, Radu Dimofte şi Marius şi Emil Cristescu.
Bistriţa-Năsăud nu are niciun reprezentant direct în Top 300, ci doar găzduieşte afacerile unor milionari din primii 100.
Astfel, locul 82 este adjudecat de Dorel Goia, principalul acţionar (46.82%) şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Teraplast. Potrivit Capital, averea clujeanului de 62 ani este de 56-58 milioane de euro, cu afaceri în piaţa de capital, industrie şi imobiliare.
Clujeanul Dorel Goia, votat recent Cetăţean de Onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, este strâns legat de economia judeţului nostru. Primele investiţii în judeţul nostru datează din 2001, când a achiziţionat SC Hermes SA. Ulterior, acesta a investit în achiziţionarea unor pachete semnificative la două dintre cele mai performnate companii din judeţ, respectiv Teraplast şi Rombat. Dorel Goia a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie, fiind 12 ani profesor de istorie la un liceu din Cluj. În 1990 a renunţat la caeriera didactică şi a înfiinţat trei firme. De altfel, în mai 1990 a accesat la Banca de Investiţii primul credit acordat unei firme din judeţul Cluj, pentru a construi o pizzerie care funcţionează şi acum. În 2001 devine investitor la Hermes Bistriţa, în perioada 2007-2012 a fost acţionar la Rombat, iar din 2006 este acţionar la Teraplast, Politub, Terasteel, Teraglass şi Depaco Băicoi. În 2017, înfiinţează Terasteel Serbia.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]