Un concert de o sensibilitate aparte – „Transylvania Concert”

În organizarea Centrului Judeţean B-N, a Centrului Judeţean pentru Cultură B-N şi a Societăţii de Concerte Bistriţa a avut loc, în 4 noiembrie, la Sinagoga Bistriţa, începând cu ora 19.00, un deosebit şi de o sensibilitate aparte concert intitulat „Transylvania Concert”, având ca protagonişti două valori mondiale – Lucian Ban la pian şi Mat Maneri la violă, doi artişti consacraţi de o sensibilitate aparte.
Această manifestare este prilejuită de lansarea noului album „Transylvania Concert” realizat la ECM Records, iar succesul reputat prin calitatea pieselor şi interpretarea superprofesionistă au fost elogiate şi peste ocean, în SUA, cu laude aduse în ziarele „The New York Times” şi „Theguardian” prin care noul album de jazz a primit laude la modul superlativ.
În deschiderea concertului a avut loc un superb şi excepţional recital de muzică tradiţională, susţinut de maeştrii în cultura populară”, din zona Maramureş, Ioan Pop şi Grupul Iza, care au încântat şi entuziasmat asistenţa, cu aplauze la scenă deschisă, spectacolul putând fi considerat ca fiind unicitate, în cuplajul cu cel de jazz şi o valoare pusă în evidenţă pentru încântarea sufletului, inimii şi minţii.
Prezentarea celor două formaţii a fost făcută, cu pertinenţă şi argumente, de către prof. Gavril Ţărmure, directorul C.J.C. B-N, ambele activităţi fiind „savurate” la maxim de numeroasa asistenţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]