Un fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei F. V., fost grefier la Tribunalul Bistrița- Năsăud, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.

„În perioada septembrie 2016 — februarie 2017, inculpata F.V., folosindu-se de calitatea sa de fost grefier la Tribunalul Bistrița-Năsăud, a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare de la o persoană — rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Pentru aceste foloase, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.

În aceeași perioadă, inculpata F. V., procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.

De data aceasta, inculpata i-a creat impresia persoanei respective că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatei”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]