Un fost grefier de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei F. V., fost grefier la Tribunalul Bistrița- Năsăud, cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.

„În perioada septembrie 2016 — februarie 2017, inculpata F.V., folosindu-se de calitatea sa de fost grefier la Tribunalul Bistrița-Năsăud, a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare de la o persoană — rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Pentru aceste foloase, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de cei doi inculpați.

În aceeași perioadă, inculpata F. V., procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.

De data aceasta, inculpata i-a creat impresia persoanei respective că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistrița, în vederea emiterii unei soluții favorabile față de una dintre părți.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparține inculpatei”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]