Un gând şoptit printre stele…

La aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea Universităţii Ecologice Bucureşti, Facultatea de Psihologie a organizat o sesiune de comunicări cu titlul ECO-PSY 2010. Cu acel prilej, au participat specialişti care au luat cuvântul, printre care şi profesorul universitar Dr. Ion Radu Tomşa, care s-a adresat in special viitorilor psihologi, citez: „Nu veţi ajunge niciodată specialişti in domeniu doar dacă spuneţi că aţi citit un raft de cărţi. Dacă nu maceraţi informaţia, dacă nu ştiţi ce este metafora, dacă nu citiţţi literatură, nu înţelegeţi nimic.
În cartea domniei sale, “Psihologia Personalitaţii” - lucrare care a servit drept sursă bibliografică pentru pregătirea şi susţinerea examenelor semestriale, precum şi a examenului de licenţă, în Premise introductive profesorul universitar Dr. Ion Radu Tomşa, a scris:
“Am introdus un capitol denumit „Legenda personală”- şi am denumit lucrarea în consecinţă - sub influenţa operei scriitorului Paulo Coelho (în primul rând a romanului „Alchimistul”, ca răspuns posibil la întrebările cu rezonanţă existenţială: „Cine sunt?’, „De unde vin?” „La ce sa mă aştept?”, pe care fiecare dintre noi şi le pune, mai naiv sau mai savant, cel puţin atunci cand simte că „ pe cap îi cade cerul” (Mihai Eminescu).

Psiholog,
Tamara Lup

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]