Un măierean a lovit cu maşina o femeie din Feldru. Pietoni, luați-vă toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi!

Pietoni, luați-vă toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi! Circulați, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceți traversarea străzii prin locurile marcate şi numai după ce sunteți siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

***

La data de 18 ianuarie a.c., pe DN 17D, în localitatea Feldru, un tânăr, de 21 ani, din Maieru, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat o femeie, de 68 ani, din Feldru, care s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultat a fost de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă de Poliţia oraş Năsăud, s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, polițiștii de la Rutieră recomandă pietonilor:

- să se angajeze în traversarea drumului public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) şi la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde există

- să se asigure permanent, chiar şi atunci când se află pe trecerea pentru pietoni, că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă (vehiculele sunt oprite înaintea marcajului pietonal, în special când drumul are mai multe benzi de circulaţie pe sens)

-să nu traverseze niciodată în fugă pe marcajul pietonal, indiferent de urgenţa existentă la un moment dat

-să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia;

-pe vreme rea sau întuneric, să poarte haine de culori deschise şi/sau elemente reflectorizante, pentru a fi vizibili;

-să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]