alp

Un medic din Bistriţa s-a întâlnit cu patriarhul. Vezi ce a donat Biserica Ortodoxă Spitalului Judeţean de Urgenţă !

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit miercuri, 20 dispozitive medicale de uz pediatric mai multor unităţi medicale din ţară.
 
La eveniment au participat reprezentanții celor douăzeci de unități spitalicești cărora le-au fost oferite instrumentele medicale. Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost reprezentat de dr. Claudia Kosztelnik, medic specialist neonatologie. Aceasta a participat în sala Conventus a Palatului Patriarhiei la un instructaj de utilizare a aparatului oferit de un reprezentant al firmei producătoare.
 
Fondurile necesare achiziţionării aparatelor de ultimă generație, aproximativ 65.000 euro, au fost strânse de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru. Patriarhul României i-a felicitat pe donatori și a subliniat necesitatea investiției.
 
"Ne bucurăm că acești credincioși care vin să se roage, să caute sănătatea sufletească prin rugăciune, spovedanie și împărtășire la Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se ocupă și de sănătatea trupească a celor care sunt bolnavi", a precizat Părintele Patriarh, conform Radio Trinitas. 
 
"Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, coordonați de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru au mai ajutat și alte unități spitalicești, dar mai mult prin București. Acum, multe din acest unități se află în provincie. Darul Sfânt al vieții trebuie păstrat și cultivat, făcut roditor potrivit voii lui Dumnezeu. Considerăm că știința medicală împreună cu rugăciunea ajută foarte mult în spitalele noastre, și mai ales în spitalele pentru copii. Sunt o mulțime de copii care suferă și au nevoie de îngrijire, iar aparatura medicală performantă îi ajută mult pe medici", a adăugat Preafericirea Sa. Patriarhul Daniel.
 
Aparatele pentru stabilirea bilirubinei Drӓger Jaundice Meter JM-105 sunt de ultima generaţie, iar costul este de 12.800 lei (fără TVA)/aparat.
 
Din 2015 până în prezent, Patriarhia Română a donat aparatură medicală, cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, în valoare de peste 190.000 de euro.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]