Un mediu curat pentru un viitor mai bun

Anual, data de 22 aprilie este marcată la nivel internaţional ca fiind Ziua Mondială a Pământului, când se aniversează naşterea mişcării moderne a interesului pentru starea mediului.

Ziua Pământului a dat naştere organizaţiei Earth Day, cu filiale în peste 170 de tari şi reţelei internaţionale Earth Day Network care încearcă să ofere participanţilor din toată lumea posibilitatea de a organiza acţiuni comune. Pe site-ul www.earthday.net şi-au înscris deja activităţile şi câteva şcoli din România.

Anual, în mediul înconjurător sunt eliberate milioane de tone de poluanţi, proveniţi din cele mai variate surse. Noi, oamenii, reprezentăm consumatorii iar nevoile noastre zilnice sunt acoperite prin consum. De cele mai multe ori, comportamentul nostru este dictat de mentalitatea pe care o avem, o mentalitate determinată de nivelul şi tipul educaţiei primite, de gradul nostru de responsabilitate.

Educaţia ecologică se poate realiza prin diverse tipuri de activităţi: literare, artistice, practice, sportive şi altele. Noi, Şcoala Generală „Ştefan cel Mare” ne-am propus ca formă de realizare în acest scop diferite acţiuni educaţionale, interdisciplinare coordonate de cadre didactice de diverse specializări: Prezentarea proiectului „Un mediu curat pentru un viitor mai bun”- prof. Georgiu Valeria, Eseuri/mesaje/dezbateri pe teme de mediu - prof. Moldovan Corina, Expoziţie de postere „Pământul – casa noastră” – prof. Moisil Gabriela, Concurs prezentări PowerPoint „Încălzirea globală – cauze şi efecte” prof. Nelca Mirela, Carnavalul naturii - prof. Tătar Rodica şi psiholog Tofan Ana Maria

Fiecare activitate a reprezentat într-o manieră proprie, o optică bogată, diversă, plină de imaginaţie şi pe alocuri de inedit, dar convergentă tematicii stabilite: „Un mediu curat pentru un viitor mai bun”.

Spre bucuria noastră interesul copiilor pentru astfel de activităţi este tot mai mare, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că scopul, acela de a crea atitudini pozitive faţă de mediul înconjurător şi de a transpune noţiunile teoretice în activităţi practice este realizabil.

In acest sens proiectul îşi doreşte încă de la început o cât mai bună conştientizare şi consolidare a relaţiei individ-mediu, creând astfel premisele unei responsabilităţi generale în privinţa mediului înconjurător.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5