Un an nou, un om nou!

Ca sa incepi cu bine un an, trebuie sa faci ordine in cel care a trecut. Si este adevarat ca, nu retinem din trecut decat momente care au reprezentat ceva la un moment dat, fie ca au fost evenimente placute sau mai putin placute. Oprindu-ne asupra lor, la modul in care ne-au modelat viata, atitudinile si reactiile, putem intelege ce am gresit si ce ar putea suferi o schimbare in prezent.

Evaluand trecutul intr-un mod profesionist, obiectiv si matur, putem spune ca evenimentele pozitive, sunt coloana noastra vertebrala spre o evolutie ulterioara ca persoana sigura pe sine si pe calitatile ei, iar evenimentele negative sunt pasi care ne trag inapoi, sunt repere inca nerezolvate care ne apasa si ne dilueaza din energia de zi cu zi.Nu putem sa cladim o stare de normalitate si echilibru interior, decat in momentul in care acceptam trecutul cu partile bune si rele ca facand parte din viata noastra, dar detasandu-ne oarecum de posibilele emotii care ne-ar putea marca in viitor.

Aceasta „curatenie” interioara devenine un pasaport pentru o sanatate mai buna si o viata mai senina, atit cit se poate, intr-un moment din ce in ce mai zbuciumat, al istoriei. De aceea: dezvoltati increderea in sine care te va ajuta sa te exprimi la adevarata ta valoare! Pune bazele unei discipline emotionale care iti va rezolva probleme legate de mincat inconstient, suferinta in iubire si harababura financiara! Dezvoltati obiceiuri zilnice care se pot constitui in pasi siguri spre atingerea scopurilor si visurilor tale. Nu uita de intarirea vointei caci ea este cea care te face sa actionezi! Intretine acele atitudini si mentalitati care iti permit un optimism incurabil, atitudine de invingator si mentalitate evoluata. Traieste in prezent si nu cu regretele trecutului sau fanteziile viitorului. Du pina la capat ceea ce iti propui pentru a scapa de zona de confort si lene. Incerca sa gasesti rezolvari pentru nesiguranta, superficialitate si lipsa de concentrare. Aloca mai mult timp activitatilor care conteaza cu adevarat pentru tine cu grija de a nu cadea intr-o comoditate mentala exagerata (aici atentie latimpul consumtat in fata televizorului sau pe computer!).

Nu in ultimul rind, accepta-te asa cum esti si vei invata multe despre tine! Succes!

Mirela Parker, Compartiment Promovarea Sanatatii,

Directia de Sanatate Publica BN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5