Prin AJOFM BN,

Un număr de 25 şomeri bistriţeni au dobândit o nouă calificare

Meseria e brăţara de aur, iar acest lucru este înţeles de tot mai mulţi şomeri bistriţeni. Un număr de 25 cursanţi ai programului de formare profesională în domeniul coafor au susţinut ieri examenul final, constând într-o probă teoretică şi una practică. Iniţial, în acest program de formare profesională s-au înscris 28 persoane, dintre care 14 şomeri indemnizaţi şi tot atâţia şomeri neindemnizaţi, doi dintre aceştia găsindu-şi un loc de muncă pe parcursul cursului (27 februarie-19 iulie), iar un altul fiind nevoit să abandoneze din motive personale.

Cursul susţinut de lectorii Rodica Reman şi Mihaela Cherecheş a avut un nivel de calificare 2 şi s-a derulat pe parcursul a 720 de ore de pregătire, dintre care 240 ore de teorie şi 480 ore de practică. Pregatirea teoretică s-a desfăşurat în sălile de curs ale Centrului de Formare Profesională Bistriţa, sin subordinea AJOFM BN, iar pregătirea practică, la un salon de coafor din Bistriţa.
Competenţele dobândite în urma absolvirii acestui program de formare profesională sunt variate, de la întocmirea bonurilor de materiale, a bonurilor de plată, igienizarea locului de muncă, utilizarea instrumentelor, a materialelor, programarea clientelei/oferirea de servicii clientelei şi, ce este cel mai important, executarea coafurilor, a coafurilor stil, a ondulaţiei permanente, a tratamentelor capilare etc.

***
« Mă bucur că asităm la finalizarea acestui program de formare profesională. Aproape în fiecare săptămână finalizăm câte un curs. Eu cred că există un viitor pentru aceste persoane. De altfel, suntem la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a identifica problemele şomerilor şi pentru a-i ajuta, a le oferi consiliere în vederea încadrării pe piaţa muncii », a declarat directorul executiv Otilia Râpan.
Potrivit sursei citate, pentru 2013, instituţia a prevăzut organizarea a 26 de astfel de programme de formare profesională, dintre care 25 sunt rezervate şomerilor, iar unul – pentru meseria de lucrător în cultura plantelor – a avut ca beneficiare persoanele aflate în detenţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]