Un vibrant şi emoţionant moment de patriotism – Expoziţia de Artă Plastică şi Filatelie dedicată Zilei Armatei României

Un eveniment de profundă reverberaţie patriotică, de o sensibilitate aparte, cu tăriri intensive la adresa istoriei şi a Armatei României, de rememorare a valorilor ţării şi a rolului armatei în formarea, menţinerea şi integritatea teritoriului României s-a consumat la Cercul Militar Bistriţa, în 25 octonbrie, începând cu ora 11, în prezenţa unor personalităţi din Bistriţa, Năsăud şi judeţ.
Prin vernisajul Expoziţiei de Artă Plastică şi Filatelie, dedicat Zilei Armatei României şi organizat de către Clubul Filatelic Bisnumphila, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „Poşta Năsăudeană”, s-a reuşit cu brio să se evoce şi să se exemplifice rolul, importanţa, vitejia şi demnitatea Armatei României de-a lungul istoriei poporului român. Moderatorul instructivei, utilei, necesare şi de mare patriotism activitate a fost jurnalistul Ioan Lazăr, de la ziarul „Răsunetul”, care a scos în evidenţă rolul şi necesitatea unei armate profesioniste performante, aşa cum este Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, care este o unitate de elită a Armatei României.
Despre vernisajul expoziţiilor, semnificaţia Zilei Armatei României, a importanţei ei sociale, istorice şi statale, au vorbit, cu argumente şi exemplificări, prof. drd. Alexandru Gavrilaş – managerul Complexului Muzeal Judeţean BN, jr. Valer Petrehuş – directorul expoziţiei, dirigintele O.P. Năsăud şi preşedintele Asociaţiei Culturale „Poşta Năsăudeană”, invitatul special, cu participarea excepţională a prof. Lucian Bichigean, artist plastic profesionist, membru a UAP din România, care a expus 11 tablouri deosebite, senior-editor prof. Adrian Mănarcă, jurnalistul Mihai Lucian Valea, coordonatorul Clubului Bisnumphila, prof. dr. Gheorghe Pleş, autorul volumului „Şcolile Năsăudului”, col. Vasile Ioan Olah, reprezentantul conducerii Brigăzii 81 Mecanizată şi nu în ultimul rând scriitoarea Rodica Fercana, care şi-a prezentat opera într-o expoziţie de carte şi a citit un poem patriotic, fiind felicitată de ziua aniversară, în 26 octombrie, împlinind un număr frumos de ani.
La frumosul eveniment a mai participat, cu 11 tablouri, pictorul prof. Ioan Radu Nistor, care a încântat privirile celor prezenţi cu tablourile expuse.
Referitor la personalitatea Mareşalului Antonescu, Mihai Lucian Valea a redat un citat: „Ceauşescu a intenţionat să-i ridice statuie Mareşalului Antonescu... ar fi însemnat un gest de reparaţie istorică pentru memoria unui patriot român” (Nr. 6/2014, pag. 73).
A fost o zi de mare românism patriotic, o zi pentru care merită să ne pronunţăm „Să ne trăieşti vitează şi eroică Armată Română!”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5