Undă verde pentru învățarea online: Guvernul va debloca fondurile necesare instrumentelor digitale pentru elevii și studenții vulnerabili social

Deputatul Crisitina Iurișniți (USR) salută propunerea Guvernului de a acorda vouchere valorice în cuantum de 200 de euro elevilor și studenților aflați în situații dificile.

,,Încă de la începutul crizei am solicitat Guvernului să vină cu soluții concrete pentru a asigura accesul tuturor elevilor la cursurile care se desfășoară în mediul online. Indiferent de cât de grea sau lungă va fi această situație de criză, niciun copil nu trebuie discriminat sau neglijat, iar dreptul său la educație trebuie asigurat prin măsuri clare și coerente de către statul român” – Cristina Iurișniți, deputat USR.

Astfel, elevii și studenții din familii cu posibilități reduse pot primi aceste vouchere valorice dacă depun o cerere la școlile lor până pe 17 aprilie 2020. Proiectul Hotărârii de Guvern care va urma să fie supus aprobării de către Guvern zilele acestea.

,,Îmi mențin opinia că acordarea acestor vouchere care pot fi destinate numai cumpărării de device-uri care să permită învățarea în mediul online este doar una dintre măsurile care se impun. Ce facem cu cadrele didactice care nu cunosc sau care nu au acces la resurse educaționale din mediul online? Ce facem cu elevii care se află în zone defavorizate fără semnal, curent electric sau internet? Ministerul trebuie să gândească un plan de acțiune prin care să se asigure că niciun copil nu va fi lăsat la o parte.” – Cristina Iurișniți, deputat USR.

Hotărârea de Guvern este în curs de aprobare, iar imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial va produce efecte. Astfel, elevii și studenții care îndeplinesc condițiile legii din Programul Euro 200, vor beneficia de vouchere în valoare de 200 de euro pe baza cărora vor putea să achziționeze calculatorare.

http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19705

http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19673

http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=19650

Comunicat de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5