Ușile de sticlă glisante, utilizate frecvent în proiectele de design interior moderne

Uși de sticlă glisante interioare se întâlnesc tot mai des în clădirile de birouri, hoteluri, dar și în apartamentele noi din clădirile rezidențiale. Asta ca să nu mai vorbim de spațiile comerciale, unde au devenit de ceva vreme un must have.

Este normal să fie extrem de folosite, deoarece efectul de modernitate pe care ele îl conferă locul în care sunt instalate este unul de-a dreptul spectaculos.

Ușile de sticlă glisantă, fac spațiile interioare mai luminoase

Oferta de uși de sticla glisante a comercianților este extrem de variată, existând inclusiv sisteme de uși de sticlă telescopice complexe, destinate unor spații largi ce au nevoie de o delimitare totală sau parțială. Ele pot avea chiar și 6 metri lungime și se compun din mai multe părți. Unele dintre aceste modele se caracterizată prin faptul că alunecarea panourilor ce le formează se face fie pe lângă perete, fie paralel cu un panou fix, în condiții de maximă silențiozitate.

De regulă se folosesc 6, 7 panouri de sticlă special tratată, putând cu ajutorul acestora nu doar delimitări totale ale unor incinte, dar și ca să se realizeze sisteme de închidere parțială a spațiilor deschise pe 1, 2 sau chiar 3 laturi.

Dimensiunea minimă pe care un panou de sticla dintr-un sistem de uși glisante îl poate avea este de circa 65 de cm, iar cea maximă de 100 cm.

Fixarea se face de perete sau de tavan cu ajutorul unor capace de mascare special realizate.

Când vorbim de spații office ultramoderne, aceste panouri de sticlă cu rol de uși glisante pot să fie transparente sau mate, inclusiv printate cu cerneală ceramică, așa încât ele să includă simboluri sau imagini diverse.

Sistemele de uși glisante europene sunt de inspirație asiatică

Ușile de sticlă glisante sunt de influență niponă, ele fiind introduse în Occident după ce vesticii au fost încântați de panourile glisante din tradiția arhitecturală japoneză.

Clădirile moderne au adoptat aceste tip de uși în atât în spații rezidențiale, cât și, mai ales, în hoteluri și clădiri de birouri. Multe restaurantele contemporane de inspirație asiatică ce vor să îmbine elementele moderne cu acelea tradiționale le folosesc și ele pe scară largă.

Ele se utilizează frecvent pentru balcoane, terase, dar și pentru delimitarea camerelor care dau direct în gradină sau în zona de piscină. Le mai întâlnim și în zonele de vânzări auto, pentru că izolează fonic biroul, dar lasă privirii exponatele din showroom-uri.

Sticla din care se realizează sistemele de uși amintite este securizată și rezistentă la foc, precum și antifonică. Un panou component cântărește în medie 80 de kg și sunt garantate pentru circa 50.000 de cicluri de închidere/deschidere

Extrem de rezistente la coroziune, ele se pot utiliza cu succes inclusiv într-un mediu umed, precum acela existent în cadrul centrelor spa, piscinelor, dar și în vilele de lux.

O ușă de sticlă glisantă este ideală atât pentru delimitarea unor spații de locuit sau de lucru dintr-o incintă, precum și ca separatoare între o încăpere și o terasă. Dacă este vorba de un sistem compus din mai multe panouri, efectul este de-a dreptul spectaculos.

Dintr-un anumit de vedere, un sistem de uși glisante nu este altceva decât un sistem de ferestre mari de sticlă specială, menit a delimita anumite spații, lăsând lumina naturală sau artificială să treacă prin ele.

 

Comentarii

23/04/18 11:24
Dan

Buna ziua,
gasesc articolul foarte fain, in parte preluat.
Intrebare: detineti drepturi de Autor pentru poza postata? Daca nu, va rog frumos sa o scoateti de pe site.
Multumesc anticipat

PS. Ar fi frumos ca cel care a publicat articolul sa se si semneze

23/04/18 15:27
rasunetul

Buna ziua este un advertorial al digitalmetrics.ro. Pana la lamurire am scos poza, insa data viitoare va rugam sa lasati si un contact, altfel dupa anonimi nu avem cum sa ne luam. Multumim !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5