La Năsăud şi în alte fiefuri PDL,

USL va nominaliza un candidat comun

Copreşedintele Uniunii Social Liberale Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, susţine că, în majoritatea localităţilor, au fost stabiliţi candidaţii pentru funcţia de primar. Liderul PSD Bistriţa-Năsăud a menţionat că, preponderent, actualii primari USL vor fi susţinuţi în cursa electorală pentru un nou mandat.

“În foarte mare parte, lucrurile sunt stabilite. Gândiţi-vă că avem în momentul de faţă un număr de 30 primari PSD care, într-o majoritate covârşitoare, vor candida, cu mici excepţii, unul nu mai candidează, altul are probele de sănătate. Sunt mici excepţii dintre primarii care nu vor mai candida. La PNL, iarăşi, sunt mici excepţii, din ceea ce am discutat cu domnul Ţintean. Nu avem mai mult de 10 comune unde astăzi să nu avem candidat de primar desemnat clar”, a precizat Radu Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, echipele de lucru ale PSD şi PNL s-au întâlnit şi au analizat sondajele de opinie, pentr nominalizarea candidaţilor. În localităţile unde în prezent funcţia de primar este deţinută de un membru PDL, USL va nominaliza un candidat comun, pentru “a strânge voturiel într-un singur loc”.

La Sângeorz Băi, atât PSD cât şi PNL îşi vor susţine propriul candidat. “Am fost împreună cu dl. Ţintean şi am avut o discuţie cu colegii noştri. Eu nu pot să renunţ sub nicio formă la primarul Roland Venig, nici nu intră în discuţie aşa ceva. Domnul viceprimar Maxim Pop doreşte şi el să candideze, pentru că are sentimentul că e momentul să ajungă ca el să devină primarul oraşului. Avem un protocol prin care se prevăd anumite lucruri foarte clar. Decât să punem pumnul în gură unuia sau altuia şi să-l trimitem în tabăra PDL care e varză, îi lăsăm să candideze amândoi”, a explicat deputatul PSD, adăugând că cei doi se poziţionează pe primele două locuri în sondaje.

Şi la Beclean, situaţia este similară. Secretarul executiv al PSD, Nicolae Moldovan, îl va avea constracandidat pe liberalul Liviu Ţărmure, a cărui echipă vrea să-şi măsoare forţele.

La Năsăud, situaţia este mai complicată pentru USL. “La Năsăud, avem patru-cinci variante de doritori să candideze pentru funcţia de primar. Fiind un oraş foarte extrem de important, vom face unul-două-trei sondaje de opinie, câte va fi nevoie, pentru a desemna candidatul cu cele mai mari şanse. Vom vedea şi ce fac ceilalţi, pentru că am înţeles că domnul Mureşan va fi promovat şi va candida domnul Romocea”, a precizat deputatul Moldovan.

Una peste alta, candidaţii vor fi anunţaţi în mod oficial în funcţie de data alegerilor locale. Dacă alegerile locale vor fi organizate la începutul lunii iunie, atunci USL va lansa candidaţii …în dezbatre publică până la finele lunii noiembrie, dacă ele vor fi comasate, în noiambrie 2012, atunci anunţarea candidaţilor va fi făcută.. la primăvară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5