Vă aşteptăm ! Tineri talentaţi din toată ţara, la Festivalul Valeria Peter Predescu. Nume mari în recital

Zeci de concurenţi s-au înscris la preselecţia uneia dintre cele mai importante festivaluri ale ţării, ce poartă numele Doamnei Cântecului Năsăudean, Valeria Peter Predescu. În urma audierii de către juriul coordonat de ministrul secretar de stat Alexandru Pugna, din care au făcut parte artista Cornelia Ardelean, prof. Ioan Lazăr, prof. Rozalia Fucă, scriitorul Menuţ Maximinian, au rămas pentru a urca pe scena festivalului nu mai puţin de 21 concurenţi din Suceava, Arad, Mureş, Timiş, Gorj, Braşov, Bacău, Ialomiţa, Dâmboviţa şi, bineînţeles, Bistriţa-Năsăud.
Tinerii vor prezenta mâine seară, de la ora 18.00, pe scena Centrului Cultural Dacia, în sala de concerte ce poartă numele Valeria Peter Predescu, o doină, un cântec cu acompaniament din repertoriul propriu şi un cântec al Valeriei Peter Predescu, sub bagheta orchestrei profesioniste „Dor Românesc”, dirijată de maestrul Ştefan Cigu. Recitalurile, în prima zi a festivalului, vor fi susţinute de Alexandra Chira, câştigătoarea Marelui Premiu din 2017, şi grupul Valeria Peter Predescu.
Joi, de la ora 18.00, va fi Gala Laureaţilor, iar mai apoi recitalurile susţinute de Mioara Velicu, prezentă după mulţi ani la Bistriţa, alături de Elisabeta Turcu, Lia Lungu, Maria Butilă, Petre Petruse. Prezentatorul evenimentului va fi artistul Ovidiu Purdea Someş. Trofeul festivalului este în valoare de 3500 lei, premiul I – 2900 lei, premiul II – 2300 lei şi premiul III – 1700 lei.
Intrarea fiind la un preţ modic, de doar 10 lei, organizatorii – Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură – îi aşteaptă pebistriţenii în număr cât mai mare la eveniment, pentru a dovedi încă o dată că la Bistriţa folclorul este aşezat la loc de cinste.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]