Va curge numai lapte în şcolile bistriţene

Preşcolarii şi elevii bistriţeni vor primi, de luni, doar lapte, în cadrul programului guvernamental “Cornul şi laptele”, asta în condiţiile în care licitaţiile pentru furnizarea acestor proude nu au fost încă finalizate de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Oricum, situaţia ar urma să fie remediată, cel mai devreme, la începutul lunii octombrie.
Laptele va fi dat copiilor de firmele care au câştigat licitaţia anul trecut Dorna şi Albalact, în baza unor acte adiţionale pe perioadă determinată. Pentru proudele de panificaţie, demersul nu a putut fi repetat, asta în condiţiile în care operatorul de anul trecut a primit “calificativul negativ”, precizează purtătorul de cuvânt al CJ BN, Bogdan Ivan.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a lansat procedurile de achiziţii publice pentru furnizarea de produsele de panificaţie şi cele lactate pentru elevii şi preşcolarii bistriţeni, pentru anul şcolar 2012-2013, la finele lunii iulie. Potrivit anunţurilor postate pe SEAP, valoarea celor două contracte este de peste 6 milioane lei, fără TVA, câştigătorii urmând să fie desemnaţi în urma unor licitaţii electronice.
Pentru furnizarea laptelui, şi-au trimis ofertele trei firme, în timp ce la produsele de panificaţie sunt înscrise şase firme din Târgu Jiu, Dej, Turda, Râmnicu Vâlcea şi două din Bistriţa-Năsăud.
De aceste produse ar urma să beneficieze un număr de 36.542 preşcolari din grădiniţele cu program normal de 4 ore şi elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat.
Pentru ambele tipuri de produse, licitaţia se derulează pe cinci loturi, pentru zonele Bistriţa, Sângeorz Băi, Năsăud, Beclean şi Teaca-Lechinţa.
Copiii bistriţeni vor...mânca peste 6,5 milioane cornuri sau produse de panificaţie şi vor bea tot atâtea cutii de lapte! Pentru produsele de panificaţie, preţul maxim este de 0,31 lei/produs (corn)/copil/zi fără TVA, în timp ce pentru laptele UHT preţul maxim este de 0,63 lei/produs (cutie lapte )/copil/zi fără TVA.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]