Vacanţă în siguranţă!

Poliţiştii bistriţeni derulează o nouă campanie de informare destinată creşterii gradului de siguranţă a elevilor în perioada vacanţei de vară. În cadrul campaniei „Vacanţă în siguranţă”, poliţiştii se adresează îndeosebi elevilor cu vârsta între 7 – 17 ani, conştientizându-i asupra modalităţilor de prevenire a victimizării şi a consecinţelor comiterii de acte antisocial, anunţă Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Astfel, vor fi desfăşurate activităţi informativ-preventive (dezbateri, distribuire de materiale educative, concursuri tematice) în locuri publice frecventate de minori (parcuri, ştranduri etc.) şi în taberele şcolare.

Acţiunile poliţiştilor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul Ordine Publică, Serviciul Rutier şi Serviciul Investigaţii Criminale se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în baza planurilor de măsuri la nivel naţional şi judeţean privind asigurarea unui climat de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ în 2013.

“Vacanţa de vară, prin specificitatea ei –deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mare fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice, poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni. Astfel, discuţiile abordează teme preventive precum delincvenţa juvenilă, siguranţa rutieră, siguranţa pe internet, consumul de droguri şi infracţiuni contra patrimoniului”, precizează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]