Valentin Grapini: Comuna Rodna beneficiază de 5 milioane de euro, finanţare europeană, pentru proiecte sociale

Comuna Rodna a primit finanţare pentru un proiect european în valoare de 5 milioane de euro. Acesta este finanţat în cadrul Programul Operaţional Capital Uman, Obiectivul specific 4.1 şi 4.2., şi se adresează comunităţilor defavorizate rrome si non-rrome. Obiectivul proiectului este acela de a reuşi integrarea în societate a persoanelor defavorizate, sprijinirea acestora în găsirea unui loc de muncă prin recalificarea celor prinşi în program.

         Un alt obiectiv este identificarea famililor care trăiesc în condiţii de subzistenţă şi asigurarea unor condiţii normale de viaţă prin ajutorul acordat pentru renovarea locuinţelor aflate în stare avansată de degradare. Prin aceste măsuri se intenţionează reducerea la zero a numărului de persoane asistate social.

         O alta latură a proiectului finanţat prin Programului Operaţional Capital Uman se adresează elevilor rodneni care vor beneficia de un After School unde peste 600 de elevi vor avea parte de o masă caldă la amiază. Această parte a proiectului va demara anul viitor şi va avea, ca şi întreg proiectul,  termen de implementare de trei ani.

         În altă ordine de idei, primarul rodnean Valentin Grapini declară că administraţia locală este pregătită cu utilajele de deszăpezire, astfel că iarna nu o să vină pe nepregătite.

         Tot în capitolul pregatiri de iarnă se poate menţiona şi faptul că funcţionarii primăriei ajută locuitorii la întocmirea dosarului pentru obţinerea ajutorului de încălzire. Pentru persoanele defavorizate, administraţia locală a pregătit lemne de foc la preţul de 130 de lei/ metru cub. Beneficiarii sunt persoanele cu handicap, cele cu venituri mici dar şi văduvele. Cantitatea maximă este de 3 metri cubi de gospodărie şi sunt disponibili peste 1300 de mc care pot fi ridicaţi de la cele trei depozite de Strada Gării, Piaţă şi Strada Izvor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5