Valer Avram: În Măgura Ilvei se munceşte susţinut şi cu rezultate notabile

Acest an poate fi numit unul prolific pentru comuna Măgura Ilvei. Conform primarului Valer Avram,  în comună au fost atrase în acest an fonduri de peste 10 milioane de euro. Pe lângă faptul că este prima comună din judeţ care a finalizat lucrările de cadastru general, 100% din populaţie având terenurile intabulate, administraţia măgureană continuă să bifeze şi alte realizări din acest an. Astfel că au fost finalizate lucrări de peste 200.000 de lei la biserica din centrul de comună, lucrări care au constat în renovare, schimbarea pardoselii şi introducerea încălzirii prin pardoseală cu pompe de căldură prin foraj subteran, o modalitate ecologică, dar şi foarte economică de încălzire, aşa că factura pentru căldură nu va depăşi 400 de lei lunar pe perioada de iarnă.

          În ceea ce priveşte construcţia şcolii din satul Arşiţa, aceasta se apropie de final în acest moment fiind montată deja tâmplăria şi se lucrează la acoperiş. Investiţia se ridică la 1 milion de lei şi este finanţată prin PNDL de către Guvernul României.

          Tot acum continuă un alt proiect finanţat tot prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 10 milioane de lei, proiect ce vizează extinderea reţelei de canalizare, lucrările urmând să fie finalizate în toamna anului viitor.

          În această săptămână va fi desemnat câştigătorul licitaţiei pentru construirea a patru poduri şi cinci punţi pietonale, proiect în valoare de 3 milioane de lei, banii fiind asiguraţi tot de Guvernul României.

          În perioada următoare va demara şi proiectul de asfaltare a 12 kilometri de drum comunal între Măgura Ilvei şi Rodna, proiect în valoare de două milioane de euro.

          Primarul comunei Măgura Ilvei, drd ing. Valer Avram, promite că îşi va continua munca până când comuna pe care o conduce va fi cu adevărat o comună europeană.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]