Valer Chiluț, bistriţeanul model ce a predat Poliţiei un portofel găsit!

Polițiștii din Bistrița i-au dat o veste bună unui bărbat care și-a pierdut astăzi portofelul, chiar înainte ca acesta să fi apucat să sesizeze acest lucru. În același timp în care bărbatul și-a dat seama că-i lipsește portofelul în care avea documente personale, carduri bancare și o sumă de bani, la sediul Poliției din Bistrița s-a prezentat domnul Valer Chiluț, cel care l-a găsit pe stradă.

"Îi mulțumim pentru că a dat dovadă de spirit civic și mai ales pentru faptul că a procedat corect", transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Vă reamintim faptul că legea, respectiv art. 243 din Codul Penal, pedepsește ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. 

 (2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5