Valori culturale sub egida Astrei şi a Muzeului grăniceresc năsăudean

Repetabile, dar niciodată la fel, activităţile culturale din oraşul academicienilor, sunt tot mai plăcute, mai atractive şi mai bogate în formă şi conţinut. Zilele trecute, la Muzeul grăniceresc din Năsăud a avut loc expoziţia de pictură intitulată ,, Stelele pământului’’ realizată de  doamna Georgeta Maria Bar şi lansarea cărţii ,,Şi toamna înfloresc  trandafirii’’ a poetului bistriţeanAlexandru Bar. Armonia  culorilor şi a cuvântului scris,rod al bucuriei şi împlinirilor în artă a celor doi soţi, a fost pusă în valoare de către preşedinta cercului Astra Năsăud, Floarea Pleş şi s-a desfăşurat  într-o  atmosferă plină de emoţie, care a sensibilizat întreaga asisitenţă.

        Invitată de onoare la această întâlnire de suflet a fost doamna Victoria Fătu Nalaţiu, maestră în arta picturii, poetă şi prozatoare de seamă în arealul bistriţean,  şi nu numai, care a prezentat într-un stil profesionist arta picturii doamnei Georgeta Bar, frumuseţea şi  ineditul  creaţiilor sale. Aprecieri cu valoare stilistică şi trimiteri la arta mozaicului din istoria antică, a făcut preotul Crin Theodorescu, evidenţiind talentul şi frumuseţea lucrărilor executate din aceste,, stele ale pământului’’.

       Despre carte s-a vorbit într-un mod laudativ, având în vedere frumuseţea versurilor cuprinse în volumul ,,Şi toamna înfloresc trandafirii’’. Stilul clasic îmbrăcat în haina rigorilor, nu îl împiedică pe Alexandru Bar să transmită mesaje încărcate de emoţie,care  vibrează în inimile cititorilor.Cusiguranţă,trandafirii lui Alexandru Bar pot înflori nunumai toamna, ci şi în celelalte anotimpuri, pentru că  au parfumul poeziei,  care atrage toate vârstele. Urările de succes adresate soţilor Maria şi Alexandru Bar au fost însoţite de un minunat recital de poezie şi muzică, care s-a dovedit un adevărat corolar al manifestării culturale. Protagoniştii au ţinut să mulţumească doamnei Floarea Pleş, d-lui Ioan Seni şi Lucian Vaida, pentru modul neaşteptat de frumos în care a fost  organizat acest eveniment, fiind şi preambulul zilei de naştere a unuia dintre soţi.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]