Variantele ocolitoare pentru Bistriţa şi Beclean, incluse în drumul expres Dej-Bistriţa

Liviu Dragnea, preşedintele Camrei Deputaţilor, dar şi lider al PSD, consideră că Master Planul General de Transport trebuie transmis cât de repede la Bruxelles, pentru a câştiga timp. Acesta a precizat că mai sunt câteva corecţii de făcut şi că, în urma discuţiilor cu Comisia Europeană, acest document nu ar mai trebui să fie aprobat şi de Parlament.

„Master Planul de Transport, din câte am auzit de la Guvern, este gata. Din câte ştiu eu, doamna viceprim-ministru poate să confirme, Bruxelles-ul nici nu mai cere să vină cu el în Parlament. Şi eu aştept să-l valideze odată, să-l transmită la Bruxelles, pentru că orice zi, orice săptămână, orice lună câştigată e importantă. Sper să se întâmple cât mai repede lucrul acesta, am înţeles că mai aveau câteva corecţii mici eventual de făcut, dar o să-l transmită la Bruxelles. Nu cred că mai e nevoie să vină în Parlament. Ştiu sigur că auîntrebat la Bruxelles şi nu e nevoie şi de o hotărâre a Parlamentului sau de o lege care să aprobe Master Planul”, a precizat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, remarcând și acesta că suntem deja în mai 2017.

Pentru județul nostru, acest Master Plan General de Transport are legătură cu variantele ocolotoare pentru municipiul Bistrița și orașul Beclean, după cum remarca şi președintele Consiliului Județean Bistriţa-Năsăud.

„Centura municipiului Bistriţa este prinsă în drumul expres, în acelaşi drum expres, centura ocolitoare a oraşului Beclean, cu promisiunea Guvernului României că din 2018 încep studiile pentru drumul expres care va rezolva şi celalelate două mari probleme pe care noi le avem”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

În ceea ce priveşte varianta ocolitoare a municipiului Bistriţa, există două variante de racordare la drumul expres Bistriţa-Dej. „Nu cred că mai putem vorbi de o centură veche, pentru că există două variante de a face drumul expres din punct de vedere geografic, în dreapta DN 17 şi în stânga. Nu ştiu ce va spune proiectantul, unde se va face interconectare, e prematur să ne pronunţăm. Anul viitor, specialiştii vor veni să studieze, să facă prospecţiunile necesare, să ne spună care este varianta agreată.

Sigur că într-o următoare etapă va trebui să găsim cu Guvernul soluţia a doua pentru racordarea la Iaşi-Târgu Mureş, prin zona Reghinului, dar eu cred că la momentul oportun vom discuta despre celălalt drum expres care să lege judeţul de Autostrada Iaşi-Târgu Mureş”, a menţionat acesta. 

În fapt, este vorba despre drumul expres Turda – Halmeu, unde este inclus şi tronsonul Dej-Bistriţa, care iniţial esra prevăzut pentru 2021. Anul viitor, ar urma să fia lansată procedura de achiziţie pentru studiul de fezabilitate, după cum declara, la Bistriţa, ministrul Transporturilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5