Vasile Bar, preşedinte CCI BN: Şomajul este artificial, pentru că sunt locuri de muncă

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud, Vasile Bar, a declarat, într-o conferinţă de presă, că la nivelul judeţului nostru şomajul este unul artificial, deoarece există locuri de muncă.

"Practic, în Bistriţa şi în judeţul Bistriţa-Năsăud şomajul este artificial, pentru că sunt locuri de muncă şi, din punctul acesta de vedere, perspectiva este bună, chiar foarte bună. Numai cine nu doreşte nu munceşte, eu aşa zic", a declarat preşedintele CCI BN Vasile Bar.

Potrivit acestuia, cele mai căutate meserii sunt cele de strungari, lăcătuşi, sudori şi ingineri.

"Din punct de vedere al numărului de locuri de muncă sunt investiţii la Leoni, RAAL cu o investiţie foarte mare la Bârgău, care anul acesta va fi pusă în funcţiune, Comelf, Rombat. Se caută meseriaşi, strungari, sudori, ingineri. E o situaţie foarte bună din punctul acesta de vedere în judeţul Bistriţa-Năsăud”, a precizat preşedintele CCI BN.

La finele lunii decembrie, rata şomajului în judeţul Bistriţa – Năsăud era de 4,42%, mai mare cu 0,18 puncte procentuale decât cea din luna noiembrie 2014. În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, la sfârşitul anului trecut, figurau 6042 şomeri, dintre care 3326 şomeri indemnizaţi, iar 2716 sunt neindemnizaţi.

Preşedintele CCI BN Vasile Bar a mai spus că, din punct de vedere economic, judeţul Bistriţa-Năsăud este într-un trend ascendent şi traversăm o perioadă în care firmele de vârf se dezvoltă, fac investiţii şi creează locuri de muncă. În acelaşi timp, Vasile Bar a cerut instituţiilor statului să se implice mai mult în sprijinirea firmelor corecte prin combaterea evaziunii fiscale.

"Din punct de vedere economic, judeţul Bistriţa-Năsăud este într-un trend ascendent. Am parcurs, practic, şi am trecut peste acea perioadă de criză pe care am avut-o inclusiv în anii 2012, 2013 şi chiar şi în 2014 s-a simţit. Anul 2015 sunt convins că va fi un an mai bun. Practic, îmi place să spun că în judeţul Bistriţa-Năsăud, economia se învârte şi se învârte destul de bine. Avem o situaţie oarecum privilegiată, în sensul că oraşul şi judeţul fiind mai mici, la nivelul afacerilor există o colaborare foarte bună, chiar o întrajutorare între societăţile din Bistriţa.

De aceea, spun nu am avut cutremure decisive în perioada de criză şi faptul că am reuşit să ieşim destul de bine din acea perioadă îmi creează mie o încredere într-o perspectivă bună a dezvoltării economică a judeţului. E o perioadă în care firmele de vârf se dezvoltă, fac investiţii, în care marea majoritate a firmelor angajează şi se caută oameni pentru a fi angajaţi”, a concluzionat preşedintele CCI BN Vasile Bar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5