Vasile Borş , bilanţ după un an de (nou) mandat (II)

Nelu Boldea

Primarul măierean Vasile Borş se declară mulţumit de modul în care a decurs primul an din acest nou mandat de primar, având în vedere situaţia pe care a găsit-o în momentul preluării fotoliului de primar.
Chiar dacă nu de foarte mult timp in comuna Maieru a fost construit un Cămin Cultural nou, primarul măierean a depus un proiect în valoare de 500.000 de euro pentru modernizarea acestuia, urmând ca acesta să rămână doar instituţie de cultură nu şi sală de nunţi, deoarece în comună există o sală modernă dedicate măierenilor care îşi unesc destinele. Odată cu modernizarea Căminului Cultural acesta urmează să funcţioneze şi ca cinematograf deoarece în proiectul depus se cere finanţare şi pentru achiziţionarea de aparatură pentru proiecţia de filme, acest lucru venind ca o alternativă la alte moduri, “mai puţin sănătoase” de petrecere a timpului liber pentru tineretul măierean şi nu numai.
Dacă tot se discută despre capitolul tineret, primarul Vasile Borş are în vedere şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit, în colaborare cu parohia ortodoxă, în valoare de 500.000 de euro. Instituţia de învăţământ urmează să fie amplasată în faţa primăriei, într-o clădire care aparţine bisericii ortodoxe din localitate şi care a hotarât să sprijine comunitatea prin punerea la dispoziţie în mod gratuit a spaţiului care urmeaza să deservească câteva zeci de familii din Maieru.
Un alt deziderat al administraţiei măierene este încălzirea tuturor instituţiilor din comună printr-o centrală unică pe bază de biomasă care urmează să fie amplasată în apropierea şcolii. Proiectul, în valoare de 3 milioane de euro. a fost depus deja pe Programul Operaţional Regional.
Vasile Borş declară că este tot timpul în alertă în ceea ce priveşte apariţia de noi capitole de finanţare europeană sau naţională pentru că încă mai are pregătite planuri şi proiecte pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]