Vasile Dâncu, tinerilor din PSD: V-aţi înscris în PSD deoarece credeţi în nişte valori

Fostul ministru Vasile Dâncu a conferenţiat joi seara,  la evenimentul „100 de motive pentru a fi social-democrat”, pe tema ideologiei de stânga şi a „ceea ce nu poate face comunicarea” în politică, spunându-le tinerilor social-democraţi că a organiza un eveniment caritabil în mijlocul căruia să fie oferite „legitimaţiile de om, de om social, de cătăţean, de social-democrat” i se pare un lucru care ţine de romantismul politicii.

         „99% din populaţia României e adusă în tăcere. Sunt 99% din oameni care nu pot vorbi public, pentru că fie nu cred că ar avea ceva de spus – ceea ce nu-i adevărat, dar asta cred ei - , fie nu i-ar asculta nimeni dacă ar vorbi, şi, totuşi, ei trăiesc un infern. Ei nu cred că lumea s-ar putea schimba în bine. 80% dintre rommâni cred că copiii lor ar putea să câştige o viaţă mai bună doar dacă pleacă în străinătate. (...) Fiecare din cei care putem vorbi la televiziune, din cei care facem politică suntem condamnaţi să ieşim din acest pas al tăcerii, să spunem că societatea este nedreaptă şi că putem schimba ceva.

         Voi tinerii care v-aţi înscris în PSD, unii v-aţi înscris pentru că îl cunoaşteţi pe tânărul Bogdan care este excepţional, un om deosebit de social, dar, dincolo de asta, v-aţi înscris pentru că credeţi în nişte valori. Eu înţeleg opţiunea voastră pentru social-democraţie nu ca pe o opţiune politică, ci ca pe o opţiune pentru valori, o opţiune pentru ca să încercăm să trăiască mai bine şi cel de lângă noi, să ne simţim bine împreună. Acest împreună a dispărut în lumea noastră. Trăim egoist. (...) Lumea poate fi schimbată şi cu ajutorul nostru”, le-a explicat Dâncu tinerilor din PSD.  

Vasile Dâncu l-a spus tinerilor social-democraţi că, în opinia sa, comunicarea trebuie folosită cu bună credinţă. "Nu poţi câştiga respectul oamenilor din comunitatea unde trăim noi. Oamenii nu apreciază pe cei care sunt foarte buni vorbitori. În comunitate contează viaţa pe care o ai, contează ceea ce faci. (...) Fapta este cel mai important lucru. Nu cred că Radu Moldovan vă ţine discursuri cu şmecherii retorice, cu argumentare. Nu cred că este cel mai mare comunicator din România, dar este un om care ştie să facă lucruri pe măsura comunităţii şi a sufletului lui", a explicat acesta.

Dâncu a menţionat că, evident, comunicarea nu poate înlocui forţa unui lider autentic. "Liderii autentici se simt, te duci după ei. Un lider autentic nu poate fi înlocuit cu doi lideri autentici mai mici. Un lider autentic este cel care îşi face echipă", a adăugat sociologul bistriţean.

Acesta a mai spus că fără valori şi fără proiecte, comunicarea nu înseamnă nimic. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]