Vasile Silaşi se declară mulţumit de modul în care se munceşte în comună

Nelu Boldea

Primarul Vasile Silasi este mulţumit de modul în care se mişcă lucrurile în comuna pe care o conduce. Chiar dacă în acest moment comuna este deficitară în ceea ce priveşte aducţiunea de apă şi canalizare, la Chiochiş se aşteaptă cu mult interes demararea sau mai bine spus repornirea Masterplanului de apă şi canalizare în judeţ, iar primarul speră ca selecţia comunelor beneficiare să nu se va face pe criterii politice, dar asta nu înseamnă că se stă cu mâinile în sân. Astfel că, în această perioadă, a fost demarată asfaltarea drumului dintre Strugureni şi Jimbor, din care 3 km au fost turnaţi deja. Valoarea contractului este de 7,8 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin PNDL
În acest moment, administraţia are în derulare 6 proiecte, dintre care 5 vizează şcolile din comună. Contractele de finanţare sunt semnate, iar 3 şcoli au termen de finalizare data de 15 septembrie, dată pe care edilul este sigur că toţi cei implicate în implementarea proiectelor o vor respecta. Este vorba de şcolile din Jimbor, Malnic şi Chetiu . La Chiochiş şi la Bozies vor fi demarate aceste proiecte de săptămâna viitoare deoarece proiectele iniţiale au fost îmbunătăţite.
În viitor, primarul îşi doreşte să continue modernizarea căminelor culturale, drumurile de hotar, dar şi străzile, toate acestea pe fonduri europene.
Primarul Vasile Silaşi declara, în glumă, că ar mai avea nevoie de persoane care să beneficieze de ajutor social pentru că ar ajuta mult în ceea ce priveşte curăţenia din comună. În acest moment, în Chiochiş doar 7 persoane sunt asistate social, fiind comuna cu cei mai puţini beneficiari de ajutor social.
În anii următori, ajutoarele financiare de APIA se vor acorda doar proprietarilor de terenuri care au acest drept înscris în cartea funciară. Vasile Silaşi face diligenţele necesare pentru cadastrul general, dar este blocat din cauza lipsei de bani. Ar fi nevoie de aproximativ 300.000 de lei pentru a continua lucrările, bani de care Consiliul Local nu dispune, pentru a face delimitarea terenurilor.
În ceea ce priveşte destinderea, primarul Vasile Silaşi declară că pregăteşte încă de pe acum Târgul de Toamnă care va avea loc în ultima duminică a lunii septembrie.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]