A venit toamna … la Școala Gimnazială Mureșenii Bârgăului

Profesor Musteață Călin

”A venit, a venit toamnaaa ...!”, este vorba unui cunoscut cântec. Da, a venit toamna și odată cu venirea toamnei a început școala. Zeci de copii alături de părinți, au revenit în curtea școlii de la Mureșenii Bârgăului, unde și-au întâlnit colegii și profesorii. Totul în jur are un aer de sărbătoare. Timpul frumos încununează bucuria, deloc falsă, a copiilor care nu mai contenesc cu poveștile despre modul în care și-au petrecut vacanța de vară.
Atmosfera de sărbătoare este dată și de Sărbătoarea Înălțarea Sfintei Cruci, care are loc în data de 14 septembrie, zi în care, de data aceasta, începe și anul școlar 2015 – 2016.
Festivitatea de deschidere a anului școlar a început în școala noastră, cu intonarea Imnului de Stat al României, după care Părintele Cotuțiu a rostit un Cuvânt de Rugăciune, în care copiii sunt îndemnați să înceapă noul an școlar cu dorința de a acumula noi cunoștințe și de a-și folosi cunoștințele acumulate numai în săvârșirea de lucruri bune și plăcute lui Dumnezeu. După cuvântul Părintelui un reprezentant al Poliției adresează copiilor și părinților prezenți, câteva reguli și îndrumări în privința comportamentului în sălile de clasă și în curtea școlii, a circulației pe drumurile publice, insistându-se pe faptul că Școala de la Mureșenii Bârgăului este așezată în imediata apropiere a unui drum european, fapt care a condus, în trecut la evenimente rutiere și în rândul copiilor.
Doamna profesor coordonator a școlii, după cuvântul de bun-venit, prezintă în continuare elevilor și părinților colectivul de cadre didactice, în special pe cele noi venite în școală, după care elevii și părinții acestora, sunt poftiți în sălile de clase unde activitatea se va desfășura sub îndrumarea învățătorilor și a profesorilor diriginți.
Elevii pășesc într-o școală împrospătată, unde îi așteaptă, cuminți pe băncile aliniate, manualele școlare. Cei mai timizi sunt școlarii de clasă pregătitoare, care foarte numeroși, parcă nu îndrăznesc a intra în clădirea școlii ce este mult mai mare decât grădinița. Totuși, îndemnați de doamna învățătoare, trec pragul școlii și ajung într-o sală de clasă care aduce parcă, cu cea de la grădiniță. ”Nu e deloc rău, chiar ne place” zice o fetiță și își caută cu privirea un loc în care să se așeze.
Cu emoții și bucurie ceilalți elevi își regăsesc profesorii diriginți, doamnele și domnii învățători, colegii, locurile în clase, dar totul e diferit: sunt cu un ”an” mai mari. Nu-i nimic, în scurt timp se vor obișnui cu această situație nouă. Până atunci, spor în toate tuturor celor care au început noul an școlar, copii, părinți, profesori. Mult succes.

Nota redacţiei: Încă odată mulţumim părintelui Cotuţiu pentru gândurile bune adresate redacţiei şi ascultate de toţi redactorii cu atenţie. Îl asigurăm că într-o zi le vom întoarce printr-un portret care să prezinte un adevărat păstor de suflete.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]