Vezi care sunt cele cinci companii din Bistriţa-Năsăud din Topul Forbes 500!

         Revista Forbes România a dat publicităţii Top 500 companii în 2018, pornind de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net şi capitalurile proprii, precum şi un set de coeficienţi aplicabili fiecăruia dintre aceşti indicatori financiari pentru estimarea cât mai corectă a valorilor. Informaţiile au fost obţinute din surse oficiale, de pe site-ul Ministerului Finanţelor, de la Registrul Comerţului, din bazele de date ale portalului lista.ro, sau de la oamenii de afaceri intervievaţi şi fac referire la datele financiare din 2017.  Pe primele trei locuri sunt Banca Transilvania, Dedeman şi RCS&RDS SA.

         Din judeţul Bistriţa-Năsăud, cea mai bine plasată este Teraplast SA, pe locul 29,  care a avut în 2017, o cifră de afaceri de 227,4 milioane lei, cu un profit net de 14,1 milioane lei şi un număr mediu de angajaţi de 318 persoane. De altfel, Dorel Goia, principalul acţionar şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Teraplast a declarat pentru Forbes România că grupul Teraplast şi-a adaptat politicile şi produsele noilor condiţii de piaţă, fiind realizate şi investiţii ample, reuşind să ţină pasul cu pieţele pe care activează şi urmând o strategie de consolidare şi extindere. Dorel Goia a fost inclus şi în Forbes 100 Business Hall of Fame.

         Pe locul 162 este TeraSteel SA, cu o cifră de afaceri de 174,8 milioane lei şi un profit de 13,2 milioane lei, având aproape 100 de angajaţi. Compania face parte din grupul Teraplast. A investit în dezvoltarea tehnologică, în acest moment are capacitatea de a produce profile zincate şi panouri termoizolante cu spumă poliuretanică şi ignifugată, precum şi accesorii metalice. În prezent, poate să ofere „hale la cheie”.

         A treia companie prezentă în Forbes 500, pe locul 275 este Intex SA Năsăud, cu o cifră de afaceri de 123,3 milioane lei, cu un profit de 7,6 milioane lei şi un număr mediu de angajaţi în 2017 de 347 persoane. Intex este deţinută de antreprenorul Dorel Sima, producând lenjerii pentru casă (lenjerii de pat, cearşafuri cu elastic pentru saltele, huse de protecţie etc.), dar are şi produse pentru domeniul hotelier.

         Pe poziţia 311 este Dan Steel Group Beclean SA, deţinută de familia lui Vasile Dan, cu o cifră de afaceri de 188,1 milioane lei şi un profit de un milion de lei. Compania produce sârmă şi plasă de sârmă.

         Nu în ultimul rând, pe locul 470 este Iproeb SA, cu o cifră de afaceri de 104,4 milioane lei şi un profit net de 2,2 milioane lei, cu un număr mediu de angajaţi de 314 persoane. Iproeb produce o gamă largă de produse electrotehnice şi o mare varietate de cabluri şi conductoare izolate, cabluri din oţel pentru tracţiune, echipamente electrice etc.     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]