Vezi ce blocuri vor fi reabilitate termic, prin proiectul Bistriţa 6!

Primăria Bistriţa a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea a 8 blocuri de locuinţe, proiectele fiind finanţate prinProgramul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară   3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investitii 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, operațiunea A – Clădiri rezidenţiale.

Suntem primul municipiu din Transilvania de Nord, din Regiunea Nord-Vest, care semnează un proiect pe această Axă. Este vorba despre opt blocuri, cel mai mare şi important este blocul cunoscut drept Dallas, de la Gară, cu 180 de apartamente. Cu ocazia reabilitării, vom rezolva şi problema coşului şi a ţevilor care sunt a nimănui şi care vor fi demontate. Acest bloc va fi licitat separat, pentru că am împărţit blocurile din acest proiect – Bistriţa 6, în trei loturi pentru licitaţie. Noi am înaintat către Serviciul Achiziţii documentele de licitaţie, se lucrează la ele de circa o lună, astfel încât să putem devansa anumite elemente procedurale şi să reuşim să finalizăm lucrurile înainte de venirea iernii”, a declarat primarul Ovidiu Creţu. Potrivit acestuia, licitaţiile vor fi demarate pentru toate proiectele de reabilitare cu condiţia debutului execuţiei la momentul accesării finanţării.

În cadrul acestui proiect sunt incluse şi blocurile B1, B2 şi B3 de pe Împăratul Traian, fiecare cu câte 20 apartamente, blocul de pe str. Iosif Vulcan (colţ cu Împăratul Traian), Blocul 2 de pe str. Solomon Haliţă şi alte două blocuri de pe str. 1 Decembrie, în proximitatea Muzeului Judeţean.

         Valoarea totală a proiectului este 7.562.277,10 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 4.396.866,28 lei, reprezentând 58,14% . În mod normal, valoarea nerambursabilă este de 60 procente, însă 1,6 % reprezintă cheltuielile neeligibile, asta pentru anumite elemente de şarpantă la care se va interveni. Contribuţia administraţiei locale şi a proprietarilor este de 3,165 milioane lei, reprezentând 41,86%. Proprietarii vor avea o contribuţie între 3,5 şi 25% în funcţie de veniturile fiecăruia.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5