Vezi ce proiecte de regenerare citadină şi mobilitate urbană, din fonduri europene, propune administraţia Turc!

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, s-a întâlniut cu doi reprezentanți ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, care au revenit, la Bistrița, așa cum a fost stabilit lcu directorul general Marcel Boloș. Primarul Bistriţei a vizitat locațiile exacte în care ar urma să fie derulate proiecte cu finanțare europeană pe mobilitate și regenerare urbană.
"După o discuție preliminară în care au fost prezentate aspectele teoretice, alături de specialiști ai Primăriei, am fost pe teren în zonele din municipiu pe care le propunem a fi cuprinse în noile planuri de modernizare. Perimetrele extinse Independenței-Nord și Lamă (Florilor – Andrei Mureșanu – Sucevei) vor face obiectul unor ample proiecte de regenerare urbană, care vor schimba cu totul aspectul vetust al amplasamentelor. Nu a fost uitat nici cursul intravilan al Văii Căstăilor, potrivit pentru amenajarea paralelă a unui traseu cu piste de cicliști.
Am fost prezenți și în Piața Decebal, pentru a analiza la fața locului soluțiile pentru amenajarea unei piețe agroalimentare moderne, închise, cu temperatură controlată. Am vizitat și ștrandul „Codrișor”, fiind deja anunțată intenția de a-l reamenaja ca o bază de agrement, cu bazine acoperite, tobogane, saune și noi facilități pentru petrecerea timpului liber.
Deoarece e prevăzută eliminarea unui număr mare de locuri de parcare pe traseul Liniei Verzi, ne vedem obligați să găsim soluții alternative pentru staționarea autoturismelor. Zona fostului cinematograf 23 August din fața parcării subdimensionate de pe strada Lupeni se pretează la o intervenție de extindere a arealului, cu supraetajarea locurilor de parcare dinspre Bulevardul Republicii înspre Piața Centrală.
Vom reveni cu detalii asupra acestor proiecte pe măsură ce avansează documentațiile tehnice necesare oricăror planuri serioase de mobilitate și regenerare citadină", a transmis primarul Ioan Turc, într-o postare pe pagina de facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5