Viaţa are plafon?

Bolnavii îşi cumpără medicamentele, care, în mod normal, li se asigură gratuit prin lege. Programele naţionale pentru asigurarea tratamentului diferitelor boli, pornite de un Guvern, sunt stopate, fără noimă, de altul care îl succede. Ce facem? Punem plafon vieţii?

În perioada în care Ministerul Sănătăţii era condus de social-democratul Nicolae Bănicioiu, a fost elaborat un ordin prin care se prevedea ieftinierea medicamentelor originale, care îşi pierd patentul, cu 35%. Măsura era luată tocmai pentru a asigura accesul tuturor bolnavilor la tratament medicamentos, iar dreptul la sănătate să fie exact cum e prevăzut în Constituţie. Acest lucru trebuia pus în practică de Guvernul Cioloş. Care numai nu s-a întâmplat! PSD a făcut o petiţie la nivel national, pe care au semnat-o câteva zeci de mii de persoane din toate judeţele, prin care solicita guvernanţilor tehnocraţi să pună în aplicare ordinului în cauză. Din nou nici o reacţie!
Pentru PSD este de neînţeles de ce actualul Guvern preferă mai degrabă să apere interesele companiilor farmaceutice multinaţionale decât pe cele ale pacienţilor români. Prin urmare, imediat după alegerile din 11 decembrie, dacă va avea de partea sa votul cetăţenilor, PSD va lua decizia de diminuare cu 35% a preţurilor medicamentelor originale, care îşi pierd patentul.
PSD a prevăzut în programul de guvernare instrumente prin care să asigure medicamente pentru toţi pacienţii din programele naţionale. Deoarece nu mai vrea ca în România să fie cazuri de deces pentru că oamenii nu şi-au permis să-şi cumpere medicamentele necesare, PSD a prevăzut în programul de guvernare câte un medicament 100% compensat pentru fiecare boală, în plus faţă de medicamentele gratuite asigurate prin programele naţionale de sănătate, la care să aibă acces toţi pacienţii. PSD nu vrea să pună plafoane bugetare pentru dreptul la viaţă. De aceea se va merge pe principiul cel mai mic cost, acces egal pentru toţi pacienţii şi plata în funcţie de rezultatele terapeutice. Se va asigura finanţarea în funcţie de nevoile reale ale pacientului!
Un alt lucru foarte important în ceea ce priveşte medicamentele, este actualizarea periodică, la 3 luni, a listei de medicamente compensate, nu o dată la câţiva ani. Din 2007 până în 2014, când a venit PSD la guvernare, lista nu a fost actualizată!
În 2015, guvernarea PSD a început programul naţional pentru vindecarea bolnavilor cu hepatită C şi 5.700 de pacienţi cu gradul de fibroză F4 au primit tratament gratuit. 99% dintre cei verificaţi până acum au fost vindecaţi complet. Programul trebuia să continue pentru pacienţii cu gradul F3, însă a fost blocat cu indiferenţă şi cruzime de actuala guvernare. Tehnocraţii au luat practic şansa la vindecare pentru 10.000 de pacienţi cu hepatită C. Ping-pong-ul cu sănătatea şi viaţa oamenilor trebuie să înceteze. PSD va reporni acest program!
Un alt obiectiv important al PSD este debirocratizarea accesului la tratament, precum şi la introducerea de noi programe, între acestea fiind depistarea bolilor cardio-vasculare cu risc major. De asemenea, PSD prevede screening gratuit pentru depistarea precoce a bolilor netransmisibile cu impact public ridicat, a malformaţiilor congenitale şi a bolilor infecţioase transmisibile (inclusiv cele cu transmitere sexuală).
Pentru că PSD agreează principiul că mai bine prevenim, decât tratăm, un loc important în programul de guvernare îl are demararea programelor profilactice la copii privind medicina dentară, depistarea şi tratarea diabetului, precum şi a altor boli de nutriţie şi metabolism. În acest sens, PSD şi-a propus deschiderea de cabinete medicale şcolare în toate unităţile de învăţământ, care vor fi dotate cu echipamente moderne.
PSD pune preţ pe sănătate. Nu plafoane pe viaţă!
www.indraznestesacrezi.ro

Comentarii

07/12/16 12:59
vizitator

Dupa tragedia de la COLECTIV, PSD-ul da dovada de inconstienta invocand „meritele” Ministerului Sănătății condus de social-democratul Nicolae Bănicioiu. E ca si cum ai vorbi de funie in casa spanzuratului. Reamintim ca Nicolae Banicioiu, ministru al Sanatatii in momentul Colectiv, a dat dovada de prostie asociata cu o crasa lipsa de responsabilitate declarand: „Chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment, medicii nostri pot gestiona situatia, deci am primit din foarte multe parti astfel de solicitari, momentan noi ne descurcam foarte bine, ne descurcam foarte bine, iar medicii nostri pot face fata cu brio oricarei situatii.”
La aceste ineptii ale lui Bănicioiu, reactia Dr. Serge Jennes, seful sectiei de arsi a Spitalului Militar Reine Astrid a fost urmatoarea: „A fost o greseala. Sa spuna „ne descurcam” a fost o greseala.”
O greseala platita cu viata cel putin de catre o parte dintre cele 64 de victime de la Colectiv, pe care, nici pana azi, la mai bine de un an de zile, nu si-a asumat-o nimeni. Nici macar PSD-ul care face pe „lupul moralist” cand este vorba de altii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5