Vicepreşedintele Ioan Ţintean, la Glodeni: Soarta noastră, a românilor de o parte și alta a Prutului, trebuie să fie una și aceeași, sub un steag și o Constituție

Ioan Țintean, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud şi liderul judeţean al ALDE, a participat la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, în Raionul Glodeni.

Alături de vicepreședintele Ţintean, la sărbătoarea națională a Republicii Moldova, a fost prezentă o delegație numeroasă formată comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, generalul de brigadă Virgil-Ovidiu Pop, însoțit de instrumentiștii Muzicii Militare din garnizoana Bistriţa, primari, şefii unor instituții locale și centrale.

Vicepreședintele Ioan Țintean a transmis un mesaj de solidaritate și prietenie din partea județului Bistrița-Năsăud.

”Ne aflăm aici la Glodeni, în zi de mare sărbătoare a neamului românesc, Ziua Independenței Republicii Moldova.

Noi, delegația județului Bistrița-Năsăud, suntem aici pentru a cinsti și a dovedi încă o dată, dacă mai este cazul, că vă suntem prieteni adevărați. Nu mai trebuie să fim convinși de nimeni că soarta noastră a românilor, de o parte și alta a Prutului trebuie să fie una și aceeași, sub un steag și o constituție. Acest drum anevoios al reîntregirii noastre ca neam și țară, noi cei de pe plaiurile Bistriței, împreună cu dumneavoastră l-am pavat cu validarea unei hotărâri comune încă din primăvara acestui an, 2018. Avem semnat actul UNIRII între cele două unități administrativ- teritoriale. Sper că și instituțiile centrale vor lua pildă după modelul nostru.

Este adevărat că trebuie să ținem seama de condițiile politice și geostrategice, dar cu multă diplomație și voință se poate ajunge acolo unde vrea poporul, unde doresc românii.

Este adevărat că Independența Republicii Moldova s-a declarat în ziua de 27 august 1991, dar premisele înfăptuirii acestui act, acestui moment au fost create de-a lungul multor ani cu momente dificile de depășit, când români curajoși și-au asumat riscul acțiunilor care duceau la smulgerea din ghearele comunismului a unui popor care nu a crezut niciodată în comunism și totalitarism.

De aceea iubiți frați, astăzi, suntem aici pentru a vă felicita, pentru a vă susține în tot ce faceți pentru unitatea neamului românesc.

Se vede clar, cu ochiul liber că dumneavoastră ați făcut pași importanți și faceți mari eforturi în direcția democratizării societății în consolidarea parcursului european al statului.

Nu este ușor! Dar suntem convinși că împreună vom reuși să ducem destinele noastre în direcția bună, românii să fie mai fericiți, mai mulțumiți si mai UNIȚI. Noi, românii din partea dreaptă a Prutului, vom sărbători cu mare fast CENTENARUL în acest an, pe data de 1 Decembrie 2018. Sunt sigur că bucuria acelui eveniment o veți resimți în inimile dumneavostră, pentru că înaintașii noștri de la 1918, așa au hotărât să fim împreună, nu doar vremelnic. Anumite personaje istorice de tristă amintire au luat decizii contrare voinței neamului românesc, au tăiat cu securea în sufletul poporului nostru.

Dumnezeu ne va ajuta, nu peste mult timp să stăm la umbra aceluiași stindard.

Frați români din Glodeni, vă îmbrățișăm la ceas aniversar, la ceas de sărbătoare vă doresc în numele conjudețenilor mei, de pe malurile Șomeșului și Bistriței, mult noroc și realizări deosebite!

La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, Glodeni! Trăiască România Mare!”, a transmis vicepreşedintele CJ, Ioan Ţintean.

 

 

 

 

Comentarii

01/09/18 11:18
Cititor

Asa asa do'm Nelutzu ... , ca doara cu ei ati avut noroc de ati castigat alegerile pe vremea d.lui Basescu, cand erati la guvernare cu cei de dreapta ... si " pita calda in imprumut se da "... Pana si astazi inca mai exista adrese in Romania, unde figureaza cate 200-300 de moldoveni facuti " romani " de mister Base... ( de parca ar fi fost turci ... ) .

03/09/18 10:07
Nasaudean

Domnu Tinteanu, moldovenilor nostri de Est, nu de Romania le este dor stiti bine asta, ci mai degraba sa poata intra ei in aceasta UE, sa poata umbla liberi si nestingheriti, alipindu-se de " Patria Mama " ( cica ) .
Romani moldoveni au fost si romani moldoveni raman in veci, indiferent unde or trai si muncii ei si numai " paie pe focul sovietic " punem cu aceasta ideie , sau poate chiar asta ne " zgandare "... si ne " mananca rau pcelea " ... ? Intreb doar ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]