Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, despre alocările bugetare: Banii se duc pe proiecte, nu cară nimeni nicio roabă cu bani undeva!

Vicepremierul Sevil Shhaidej consideră că cei care fac referire la alocări bugetare care ar favoriza anumite regiuni ale ţării, ar trebui să-şi fundamenteze declaraţiile pe cifrea şi date oficiale. Ministrul Dezvoltării Regionale a menţionat că alocările se fac în baza unor proiecte, iar nu din pixul său.

         „Rugămintea mea este ca înainte de a face afirmaţii, citind anumite surse sau anumite declaraţii nefundamentate, către toţi cei care vor să facă analize de acest gen, să ia să lucreze pe cifre, pe date, pe bugete şi mă refer aici foarte-foarte transparent la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Dacă vrem să facem o analiză câţi bani a primit Moldova, câţi bani a primit Ardealul, câţi bani a primit Teleormanul (...), vă rog frumos să faceţi o analiză a tuturor obiectivelor de investiţii aflate astăzi în finanţare. Sunt publice pe site-ul ministerului şi sunt publice din momentul în care noi am venit în guvernarea  2014-2015.

         Alocările care se fac – şi aici revin şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud – sunt pe bază de proiecte. Dacă anumite judeţe nu au proiecte, comparativ cu judeţul dumneavoastră - şi încă o dată ţin să-l felicit pe domnul preşedinte că a reuşit şi în perioada anterioară, dar şi acum, să aibă aceeaşi strategie de a sprijini toate unităţile administrativ-teritoriale - deci banii se duc pe proiecte, nu cară nimeni nicio roabă cu bani undeva. Dacă-mi permiteţi vă dau şi acest pix ca să vedeţi că nu curg bani din el, aşa cum multă lume spune că din pixul meu curg banii. Alocările financiare sunt pe proiecte, pe proiecte serioase, cu indicatori tehnico-economici aprobaţi şi pe prioritizări, astfel încât să consumăm şi fondurile europene şi bugetul de stat cu chibzuinţă”, a declarat viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.

         Aceasta a precizat că a preluat un portofoliu „de la foştii miniştri ai anilor 2007-2008-2009, portofoliu de peste 3500 proiecte începute şi lăsate în paragină, de apă, de canalizare, de drumuri”, care au fost incluse în acest program multianual, asigurându-le finanţare.

Potrivit acesteia, etapa a II-a a PNDL a debutat odată cu adoptarea de către Guvern Ordonanţei 6/2017, ulterior prin adoptarea Legii bugetului de stat, promulgarea acesteia şi publicarea în Monitorul Oficial. „Mai avem două săptămâni până la data la care tot primim solicitări şi proiecte şi documentaţie din partea beneficiarilor. Începând cu 17 martie, urmează o perioadă de maxim 30 de zile de analiză, de evaluare, de prioritizare a tuturor proiectelor, urmând ca apoi, în luna aprilie să începem să contractăm. O să le vedeţi, sunt publice, transparente”, a explicat ministrul Dezvoltării Regionale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5