Viceprimarul Cristian Niculae: Ducem Bistriţa pe drumul cel bun! 20 de străzi de asfalt din Bistriţa vor intra în modernizare!

Viceprimarul Cristian Niculae a anunţat că nu mai puţin de 20 de străzi de asfalt din Bistriţa au fost incluse într-un Program de modernizare a infrastructurii rutiere. În acest an, a fost alocată suma de 300.000 lei pentru realizarea de expertize tehnice şi documentaţii de avizare a lucrărilor de intervenţie, iar execuţia ar putea începe anul viitor, cu finanţare de la bugetul local sau un eventual credit.

„Vestea bună a zilei este introducerea a încă 20 de străzi de asfalt din oraş în Programul de Modernizare a Infrastructurii Rutiere din municipiul nostru. Străzile introduse sunt Simion Bărnuţiu, Toamnei, Zorilor, Vasile Alecsandri, Vasile Conta, Ion Minulescu, Piaţa Mică(partea de asfalt), Sucevei, Emil Gârleanu, Bârgăului, Arţarilor(între Romană şi Gării), Florilor, Nicolae Bălcescu, Solomon Haliţă, Locotenent Călin, Cerbului, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Mărăşti, Mărăşeşti şi Pescarilor”, a declarat Cristian Niculae în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit viceprimarului municipiului Bistriţa, cele 20 de străzi au fost selectate în urma unor criterii bine stabilite, şi anume să aibă reţelele de utilităţi reabilitate (cel puţin 10 dintre ele au toate reţelele modernizate, celelalte au mici probleme care se vor rezolva până cel târziu în 2019), să nu fie cuprinse în cele două proiecte cu piste pentru biciclişti (cele 39 de străzi), în proiectele de modernizare pe fonduri europene (Linia Verde şi reconfigurarea traseului de transport public - Gării, Bulevardul Decebal, Andrei Mureşanu, Năsăudului), dar nici să nu fi fost modernizate în ultimii 15 ani (de exemplu cele 32 de străzi modernizate prin creditul bancar contractat de fostul primar Vasile Moldovan).

În alegerea lor am ţinut cont şi de modernizarea a încă două axe longitudinale de circulaţie prin municipiul Bistriţa, pentru a evita zona aglomerată din centrul oraşului. Prima axă ar fi pe partea de sud a oraşului pe lângă râul Bistriţa pe traseul Petru Maior, Simion Bărnuţiu, Titulescu, Mihail Kogălniceanu, Ecaterina Teodoroiu, Barbu Lăutaru, Vasile Conta, Ion Minulescu, C.R. Vivu, Avram Iancu, Calea Moldovei(pe această axă avem şi modernizarea străzilor Zorilor şi Vasile Alecsandri, ca variantă de circulaţie în sens invers.

A doua axă pe care o gândim noi este pe partea de Nord, pe lângă calea ferată şi se va deschide în acest an prin modernizarea străzii Colibiţa şi crearea bretelei de legătură între strada Colibiţei şi strada Ioan Slavici, această a doua axă fiind pe traseul Sucevei, Andrei Mureşanu, Colibiţei, Arţarilor, Gării, Rodnei, Dumbravei, Împăratul Traian şi ieşirea în Drumul Sigmirului la Pasarelă. Străzile adiacente acestei rute ce vor fi modernizate sunt Emil Gârleanu, Bârgăului, Florilor”, a exemplificat Niculae. 

 Potrivit acestuia, scopul întregii echipe este să facă "o politică utilă, o politică a faptelor", asta după ce în 2 septembrie 2017, cu ocazia Conferinţei Municipale a P.S.D Bistriţa, a fost adoptată  în unanimitateo rezoluţie prin care aleşilor locali ai PSD li se cereau soluţii cât mai rapide pentru reabilitarea Infrastructurii Rutiere din municipiul Bistriţa. "Împreună cu întreaga echipă, ducem Bistriţa pe drumul cel bun şi sunt convins că acest lucru o să se vadă în curând!", a concluzionat Cristian Niculae. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]