Viceprimarul Muthi: Lichidatorul cere 8-9 milioane euro pentru stadionul „Jean Pădureanu”. Vrem şi o expertiză tehnică

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, a anunţat că în ceea ce priveşte stadionul „Jean Pădureanu” din Bistriţa, municipalitatea este în stadiul în care analizează oferta făcută de lichidator.
„Ne dorim să mergem pe mai multe paliere. Un palier pe care mergem în momentul de faţă ar însemna nu numai un Raport de evaluare, ci şi o expertiză tehnică, dar să vedem dacă este legal să facem asta, având în vedere faptul că nu suntem proprietarii acelui bun. Deocamdată nu am identificat legal această oportunitate. În momentul în care punem problema că acest stadion va fi luat la preţul de expertiză, să ne gândim ce înseamnă costuri de reabilitare. Trebuie să ne gândim dacă, în varianta în care îl luăm, poate că cel mai bine ar fi să dăm jos totul şi să construim unul nou”, a declarat viceprimarul Gelu Muthi.
Potrivit acestuia, lichidatorul Vasile Urs a dat un preţ de 8,5- 9 milioane euro pentru construcţii, teren şi stadionul de antrenament. „Este o discuţie care pleacă de la ceea ce v-am spus, de la posibilitatea de a face o expertiză tehnică, pentru că una e să iei, ipotetic vorbind, cu trei milioane de euro şi să investeşti şapte şi alta e să iei cu 10 milioane şi să investeşti şapte”,a spus Gelu Muthi.
În context, consilierul municipal Sorin Hangan a precizat că lipseşte o decizie administrativă şi politică vizavi de oportunitatea achiziţiei acestui stadion. „E oportun ca această suprafaţă de teren să rămână a comunităţii, să nu vină nu ştiu ce businessman să o cumpere? Din punctul meu de vedere este simplu. De ce suprafaţă de teren vorbim, patru hectare, două hectare, care este preţul pe metru pătrat în zonă? Asta este oferta noastră, trei euro/mp, ăştia sunt banii”, a spus Hangan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]