Victor Ponta, despre ofiţerul sub acoperire al lui Băsescu: E evident că nu se referea la mine

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că din punct de vedere politic, e evident că preşedintele Traian Băsescu nu s-a referit la el în momentul în care a făcut declaraţia că unul dintre prezidenţiabili este ofiţer sub acoperire, deoarece tocmai declarase că i-a verificat pe toţi membrii Guvernului Ponta.

,, Vreau să fac un comentariu legat de ultimul subiect din presa română. Nu mi se pare un subiect al societăţii româneşti, ci al presei române: cine e în serviciile secrete? Din punct de vedere politic, e evident că nu se referea la mine domnul Băsescu pentru că tocmai ce a declarat că ne-a verificat pe noi toţi cei care suntem membri ai Guvernului. Suntem patru prezenţi aici (Ponta, Dragnea, Rus şi Pană) şi are confirmarea că nu noi suntem, dar repet, nu cred că asta trebuie să fie tema de campanie, să îl găsim pe doamna sau pe doamna, care nefiind miniştri, nu ştiu au apucat să activeze în serviciul de informaţii. Dacă activau în Serviciul de Informaţii al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur că era o problemă. Dacă îşi fac datoria, domnul sau doamna faţă de ţară, cred că merită felicitaţi pentru asta”, a afirmat premierul.

Ponta a mai spus că din postura de vicepreşedinte CSAT, ar fi ilegal dacă ar lansa asemenea afirmaţii cum face preşedintele Băsescu, deoarece ar fi o infracţiune şi o iresponsabilitate.

,,Vreau să vă spun că din punct de vedere instituţional, eu sunt vicepreşedinte al CSAT, am nişte obligaţii legale. Chiar dacă aş şti vreodată de orice persoană că lucrează pentru un serviciu de informaţii român, în primul rând nu aş vorbi despre asta, pentru că e ilegal, în al doilea rând ar fi un semnal foarte prost pe care l-aş da instituţiilor. Aceste instituţii ne apără şi pe noi, şi pe dumneavoastră şi societatea românească de pericolele la adresa siguranţei naţionale. Dacă eu m-aş apuca să vorbesc în vreo conferinţă de presă sau la televizor de lucrurile pe care le aflu ca şi vicepreşedinte CSAT ar fi, în primul rând o infracţiune, în al doilea rând, o iresponsabilitate. Vreau să dau un mesaj foarte clar de sprijin pentru instituţiile statului care îşi fac datoria”, a subliniat Victor Ponta.

Premierul a cerut să fie respectate legile şi instituţiile statului.

,,Repet, cred că trebuie apărate instituţiile statului, trebuie respectate legile şi cred că în campania care va începe pe 2 octombrie, dacă reuşim să vorbim aşa cum ne-a îndemnat Înaltpreasfinţitul Andreicuţ despre ceea ce facem pentru ţară, atunci va fi o campanie foarte bună”, a conchis Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a efectuat, joi, o vizită în judeţul nostru, alături de vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ocazie cu care a participat la inaugurarea Gării Bistriţa Nord, a DN 15 A, dar şi la semnarea unui contract de finanţare pentru continuarea lucrărilor la campusul Colegiului Naţional ,,Liviu Rebreanu”.

......................
Citiţi ediţia print !

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]