La Pintic şi Căianu Mare

Victor Vărărean şi Ştefan Octavian Crişan, cu emoţii, preiau primele lor parohii

Două parohii din judeţ au preoţi noi, care au câştigat examenul susţinut din cele trei probe: omiletică, catehetică şi liturgică.

Astfel, la Parohia Căianu Mare, Protopopiatul Beclean, cu 520 suflete, categoria a II – a, cea mai mare notă a fost obţinută de Ştefan Octavian Crişan. El a fost hirotonit diacon, duminică, la Biserica "Naşterea Domnului" din cartierul clujean Gheorgheni, de Mitropolitul Andrei al Clujului, urmând a fi hirotonit preot, pentru Parohia Căianul Mare din Protopopiatul Beclean. Postul a devenit vacant după trecerea la cele veşnice a preotului Petri Salustius.

Parohia Pintic, Protopopiatul Bistriţa, cu 650 suflete, integrată în categoria a II – a, este dată, în urma concursului susţinut de 7 candidaţi, tânărului preot Victor Vărărean, diac până acum la Biserica SF. Trei Ierarhi, de pe str. Odobescu din Bistriţa. El va fi hirotonit de Mitropolitul Andrei pe 26 februarie la Lechinţa. Fostul preot, Alexa Vasile, a fost transferat la o parohie a comunităţii române din Spania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5