( Video) Concert aniversar al Consiliului Judeţean. Bistriţenii au avut privilegiul să se întâlnească cu Gheorghe Zamfir, Ioana Crăciunescu şi Iuliana Tudor!

La 25 de ani de la înfiinţare, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Judeţean pentru Cultură, a oferit bistriţenilor un concert aniversar de înaltă ţinută artistică. Aproximativ 1000 de bistriţeni de toate vârstele au avut privilegiul de a-l asculta pe Gheorghe Zamfir şi naiul său, alături de Taraful Fraţii Cazanoi, dar şi Ansamblul Dor Românesc, condus de directorul artistic Matilda Pascal Cojocăriţa. Puntea de legătură dintre cele două momente a fost actriţa Ioana Crăciunescu, cea care a interpretat-o pe Ana în filmul 'Ion — Blestemul pământului, blestemul iubirii''.

Va fi o seară memorabilă pentru cei care au ales să încheie sărbătorile pascale la Sala Polivalentă, îmbrăcată în straie de sărbătoare. Îndrăgita vedetă Iuliana Tudor a fost cea care a îmbinat armonios aspectele administrative, din mai toate timpurile Transilvaniei, cu folclorul de calitate, dar şi cu recitalul de excepţie al acestui maestru al naiului, al românismului. Din 1971, Gheorghe Zamfir nu a mai fost la Bistriţa, după cum a mărturisit, astfel că a fost primit cu aplauze necontenite de către publicul bistriţean.

***

         Evenimentul a început cu un film documentar care a prezentat, pe scurt, activitatea celor patru preşedinţi ai Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. Orchestra Ansamblului profesionist „Dor Românesc”, condusă de maestrul Ştefan Cigu a deschis partea artistică, pentru ca pe scenă să evolueze, soliştii Alina Ceuca, Alexandru Martari, Veronica Bălan, Cristina Retegan, Ioachim Spân, Lenuţa Filipoi, Anuţa Motofelea, Felix Gălan, Mirela Petruş, Cristina Bugnar, Nicu Cionca, Oana Matei, Domnica Dologa şi Ioan Dordoi. O suită de dansuri de pe Câmpie, în coregrafia lui Adrian Paşcu, a strâns ropote de aplauze, prin prestaţia tinerilor dansatori.

         Matilda Pascal Cojocăriţa încheiat prima parte a spectacolului, într-o evoluţie aparte, cu ritm şi versuri adaptate momentului, aceasta fiind susţinută din public de întreaga familie. 

 

Spectacolul a fost punctat, preţ de câteva momente, şi de intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a vorbit de această sărbătoare ca aparţinând tuturor bistriţenilor. „Consiliul Judeţean nu este o entitate abstractă, este o instituţie a dumneavoastră, este o instituţie care există, funcţionează, datorită dumneavostră şi pentru dumneavoastră. (...) Eu cred că pentru mine prezenţa în această poziţie este cel mai frumos cadou pe care l-am primit de la Dumnezeu. Nu este un lucru mai frumos în viaţă decât să fii în slujba semenilor tăi şi cu ajutorul lor şi al bunului Dumnezeu să poţi face lucruri pentru oameni”, a declarat preşedintele Moldovan.

 

Radu Moldovan a menţionat că administraţia judeţeană însumează munca a 3800 de bistriţeni, angajaţi ai aparatului de specialitate şi ai instituţiilor din subordine, dar şi a consilierilor judeţeni. „Eu, de felul meu, chiar dacă asta nu e neapărat o calitate, sunt foarte mândru. Sunt mândru că sunt bistriţean, sunt mândru că vă reprezint pe dumneavoastră şi mi-am dorit foarte mult ca judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă e un judeţ mai mic din nordul ţării, pentru că are oamnei atât deinimoşi ca dumneavoastră, să poată să ocupe locuri pe podium. Datorită dumneavostră şi colegilor mei, în foarte multe clasamente am prins locuri pe podium”, a adăugat preşedintele CJ, dând ca exemplu prestaţiile artistice ale Ansamblului profesionist „Dor Românesc”, Spitalul Judeţean de Urgenţă, activitatea primarilor bistriţeni etc. Radu Moldovan a adăugat că ăşi doreşte ca judeţul Bistriţa-Năsăud să devină "acasă" pentru toţi bistriţenii, oriunde s-ar afla. 

Managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, Gavril Ţărmure, a evidenţiat "patronajul administrativ superlativ" şi faptul că administraţia judeţeană a înţeles să sprijine cultura, atât pe cea tradiţională, cât şi pe cea urbană, într-un mod echilibrat.

"Arial","sans-serif"">

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5