alp
 

( Video) Lacrimi şi durere. Bistriţeanul ucis de furtună, condus pe drumul veşniciei de mitropolitul Andrei

Durere fără margini şi lacrimi azi, la Bistriţa, când Ioan Pugna, bistriţeanul ucis de natura dezlănţuită în Parcul Municipal, a fost condus pe drumul veşniciei. Rude, prieteni şi apropiaţi au venit la căpătâiul celui trecut fulgerător în rândul drepţilor.
Mitropolitul Andrei a venit să se roage, la Capela de pe strada Tărpiului, împreună cu protopopul Alexandru Vidican (originar din acelaşi sat cu regretatul Ioan Pugna, Căianu Mic), arhidiaconul Claudiu Grama, alături de un sobor de preoţi, pentru sufletul acestui om bun ce a plecat prea repede dintre noi.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Andrei a spus că se află din trei motive la Bistriţa, în primul rând pentru a mângâia familia cu rugăciunile bisericii, apoi să spună tuturor că omul este ca iarba, iar zilele lui ca florile câmpului, şi, nu în ultimul rând, să ne spună că nu avem pe pământ cetate nemuritoare, ceea ce rămâne în urma noastră fiind amintirea faptelor noastre.
Ioan Pugna va rămâne în veşnicie şi prin faptul că a fost ctitor la Biserica Sf. Nicolae, păstorită de părintele Tiberiu Sabău.
Cuvântul de iertare a fost rostit de părintele protopop Alexandru Vidican, cel trecut la cele veşnice luându-şi rămas bun de la soţie, Maria, cu care a fost căsătorit 35 de ani, de la unica fiică Olivia şi soţul acesteia – Olimpiu, şi de la nepoţelul David, cel pe care l-a salvat cu preţul vieţii sale, dar şi de la tata Alexandru de 82 de ani.
De asemenea, s-a vorbit despre faptul că mii de tineri din judeţ au permis de conducere datorită lui Ioan Pugna.
Ioan Pugna administra Şcoala de şoferi „Profesional Auto” din Bistriţa. În momentul tragediei, acesta se afla în parc cu familia. Când a izbucnit furtuna, acesta a plecat mai repede, cu nepoţelul de mână, pentru a se adăposti, însă a fost lovit mortal de un copac, încercând să-l salveze pe micuţ. Copilaşul a ajuns la spital, unde ieri a fost vizitat de ministrul Sănătăţii şi autorităţile judeţene. Acum 2 ani a trecut la cele veşnice şi mama din Căianu Mic, iar nu demult o cumnată.
***
Ieri a fost condus pe ultimul drum şi bărbatul din Molişet (comuna Târlişua), care şi-a pierdut viaţa la Borleasa. Acesta a fost înmormântat la Ilişua, locul unde este îngropat şi tatăl lui, şi unde trăieşte mama şi fratele lui.
Bunul Dumnezeu să le aşeze sufletele în rândul drepţilor, iar familiilor îndoiliate să le dea puterea de a trece peste aceste momente de grea încercare.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]