( Video) Obiceiul Cununii grâului din Ilva Mare a câştigat trofeul Festivalului de Tradiţii şi Obiceiurilor Populare

Timp de mai bine de opt ore, Sinagoga Bistriţa a găzduit sute de elevi care au prezentat momente artistice în cadrul celei de-a II-a ediţii a Festivalului Concurs de Tradiţii şi Obiceiuri „Copil ca tine sunt şi eu”. Evenimentul, cuprins în calendarul activităţilor educative, a fost realizat de Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar coordonatorii proiectului au fost prof. Elena Borş şi prof. Elena Maria Petri, care pe tot parcursul evenimentului au fost alături de fiecare concurent în parte.
La deschiderea oficială, directorul Ancuţa Mihaiu a făcut un scurt bilanţ al activităţilor de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor derulate în cadrul acestui proiect care, se pare că, creşte de la un an la altul, aproape 50 de momente fiind înscrise în concursul de anul acesta.
Juriul prezidat de Menuţ Maximinian a hotărât ca trofeul să meargă la Şcoala Gimnazială Ilva Mare, la Grupul „Cununiţa” care a prezentat obiceiul „Cununa de grâu” pus pentru prima dată în scenă în această formulă. La categoria Preşcolari, premiul I i-a revenit grupei mari de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 Năsăud, premiul II Grădiniţei „Căsuţa cu Poveşti” din Bistriţa şi premiul III Grădiniţei „Dumbrava minunată”. De asemenea, au primit premii speciale Grădiniţa din Satu Nou şi tânăra interpretă Alessia Căian.
La ciclul Primar, premiul I a mers la Şcoala Gimnazială Dumitra, care a venit cu dansuri bine puse în scenă, premiul al II-lea la Şcoala Gimnazială Şieu Măgheruş, iar premiul III Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa.
La Gimnaziu, la „Obicei”, premiul I a mers la Şcoala Gimnazială „Enea Grapini” Şanţ, premiul II - Şcoala Gimnazială Tureac şi premiul III – Şcoala Gimnazială Cupşeni, Maramureş.
La Solişti vocali, premiul I a mers la Grupul Şcolii Gimnaziale Milaş, premiul II revenindu-i Laviniei Pop de la Clubul Copiilor Beclean şi premiul III lui Vlăduţ Andrei Muthi de la Şcoala Gimnazială „Iacob şi Ioachim Mureşianu” din Rebrişoara.
La Liceu, cel mai bun obicei a fost considerat cel de nuntă al Liceului Teoretic „Solomon Haliţă” din Sângeorz Băi, locul II fiind ocupat de Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistriţa şi locul III de Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa.
La solişti vocali, locul I i-a revenit interpretei Ştefania Varga de la Liceul Tehnologic Lechinţa, locul II Ioanei Mesaroş de la Clubul Copiilor Beclean şi locul III Corneliei Hoha de la Colegiul „Grigore Moisil” Bistriţa.
Acestor premii le-au mai fost adăugate o serie de premii speciale, concluzia ediţiei din acest an fiind că tradiţiile noastre sunt îndrăgite şi de tânăra generaţie.
Pentru modul în care au realizat acest proiect, prof. Elena Borş şi prof. Elena Maria Petri merită felicitări.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]