( Video) Oficialităţile, azi, la deschiderea Selgros Bistriţa. De mâine, "acasă la Rebreanu şi Coşbuc", al treilea magazin cu format nou al reţelei. Vezi cum arată !

Vineri, la ora 7, Selgros Cash & Carry România, unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc, inaugurează la Bistriţa a treia sa unitate în format compact, după cele din Târgu Mureş şi Alba Iulia, deschise în 2016. Clineţii sunt aşteptaţi în magazin cu o amplă sortimentaţie de mărfuri alimentare, specifică Selgros, precum şi cu o selecţie reprezentativă a gamei de produse nealimentare.
De Înălţarea Sfintei Cruci, managementul companiei a decis să organizeze un eveniment festiv, la care au fost invitaţi reprezentanţii administraţiei judeţene şi municipale, şefi ai unor instituţii deconcentrate, oameni de afaceri, dar şi parteneri care au contribuit atât la construcţia acestei unităţi, cât şi la amenajare, dotări.
Evenimentul de inaugurare a debutat cu o slujbă de binecuvântare, oficiată de protopopul ortodox Alexandru Vidican, alături de preoţii Emanuel Vidican şi Marius Pintican. Ulterior, moderatorul acestui eveniment, Antoneta Galeş, director communications and organisational development, a dat cuvântul primarului Ovidiu Creţu şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.
„E un momemt important în municipiul Bistriţa, deschiderea unei unităţi Selgros. Este un eveniment important pentru că el aduce aşa cum spuneam cu vreo 9 ani în urmă, încă o părticică de Europă la noi acasă. Este adevărat că în apropiere este şi Asia – piaţa din Calea Moldovei - care va trebui să dispară din zona asta, pentru că începând din 2017 zona Calea Moldovei, care se transformă într-un city comercial center, va asigura pentru cetăţenii municipiului şi nu numai, şi pentru cei ai judeţului, o gamă impresionantă de mărfuri, pe care mulţi dintre noi le aduceam de la Cluj sau Mureş. Mulţumesc conducerii Selgros că ales să facă această investiţie în Bistriţa. La vremea respectivă am dat sprijinul necesar pentru autorizaţia de construire şi tot ce a fost necesar pentru a se îndeplini formalităţile legale. Ştim că este concurenţa peste drum, dar concurenţa este benefică şi determină progras”, a punctat primarul Creţu. Acesta a recunoscut că este unul dintre clienţii companiei, în special pentru peştele proaspăt, carnea de vită sau ai unei firme de încălţăminte.
În context, preşedintele Emil Radu Moldovan a ţinut să remarce că evenimentul a fost organizat ţinându-se cont de valorile creştine locale. „Sunt convins că prezenţa Selgros aici va aduce un plus pentru toţi cetăţenii judeţului şi pentru agenţii economici care au relaţii cu acest tip de magazine. Concurenţa, de fiecare dată, este binevenită şi sunt convins că se vor vedea, în perioada următoare, schimbări cu prezenţa Selgros la Bistriţa. (...) Mă bucur foarte mult de formatul acestei inaugurări, un format cu mult mai aproape de noi. Vă doresc foarte mult succes în tot ceea ce faceţi şi sunt convins că un segment din oamenii de afaceri din domeniul acestor servicii sunt bucuroşi că nu mai au de mers la Tg. Mureş sau la Cluj şi că Selgros a venit acasă, iar acest lucru vi se datorează într-o foarte mare măsură”, a transmis preşedintele Moldovan.
Alexandru Vlad, CEO Selgros Cash &Carry România, a precizat că Selgreos vine la Bistriţa după 16 ani de expansiune în România, „un pas normal şi natural”. „Avem prin magazinele noastre din Tg. Mureş şi Cluj o strânsă legătură cu Bistriţa. Acum 15 ani, 25 % din vânzările pe care le realizam la Tg. Mureş veneau clienţi de la Bistriţa. Suntem cunoscuţi şi recunoscuţi de dumneavoastră, sperăm că odată cu deschiderea magazinului de pe Calea Moldovei să ne facem noi clienţi şi noi prieteni. Suntem acasă la Rebreanu şi Coşbuc, dar dacă Bistriţa nu ar fi existat, nu ar fi avut de unde să se inspire nici Bram Stoker, iar povestea lui despre vampiri nu ar fi făcut înconjurul mapamondului”, a spus Alexandru Vlad. În mesajul său, acesta a punctat faptul că magazinul vine cu mai multe noutăţi, şi anume „este un specialist în prospeţime”, prin pieţele de legume şi fructe, carne, brutărie modernă. „Campania noastră pune mult accent pe gastronomie, gastronomii sunt inima afacerii noastre. Clubul nostru se adresează tuturor celor pasionaţi, care cunosc şi apreciază accentul pe care îl punem pe rafinament şi savoare. Profesioniştii şi pasionaţii alcătuiesc comunitatea clubului Selgros”, a adăugat Alexandru Vlad, concluzionând că Selgros a intuit potenţialul acestui oraş.
Nu în ultimul rând, Adrian Matefi, directorul Selgros Bistriţa, a remarcat căldura bistriţenilor, dar şi echipa pe care a reuşit să şi-o formeze aici, „din oameni excepţionali”. „Formatul compact al magazinului este foarte prietenos. Avem multe zone cu servire directă, unde colegii mei vă aşteaptă cu cele mai obiective sugestii. Vă asigur că suntem la fel de calzi şi prietenoşi cum am găsit eu oamenii din Bistriţa acum 10 ani. Apropierea aceasta vom încerca să o creăm şi noi faţă de clienţii noştri care îşi desfăşoară activităţile ceva mai departe. Vom merge noi către ei. Ne vom concentra ăn viitorul apropiat pe contracte de distribuţie către clienţii din zonele turistice din jur. Bucuroşi vom sprijin i iniţiativele locale din zonele precum Colibişa, Băile Figa, Beclean sau chiar Borşa”, a concluzionat Adrian Matefi.
***
Magazinul are o suprafaţă de 4000 mp (faţă de cei 10000 mp ai unităţilor standard) şi respectă accentul pus de Selgros pe competenţa sa majoră în produse alimentare şi gastronomie). Structura acestuia integrează conceptul de piaţă definită de calitate şi prospeţime, cu legume şi fructe, peşte şi fructe de mare, carne şi produse de brutărie. Magazinul găzduieşte şi o vitrină asistată cu brânzeturi şi delicatese, semipreparate din carne şi specialităţi. În plus, unitatea asigură spaţiu reprezentativ pentru articole nealimentare, şi anume articole pentru copii (jucării şi îmbrăcăminte, articole de sezon, electronice şi electrocasnice, precum şi o variată gamă de articole de menaj. Compania şi-a început activitatea în 2001şi deţine 21 de magazine în România.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]