( Video) Urmaşa Mariei Butaciu, 10 pe linie. Şcoala din Salva şi-a premiat olimpicii

Emoţii mari la sfârşitul anului şcolar pentru copiii de la Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu” din Salva care au cules roadele muncii lor. Nu mai puţin de 34 de elevi ce au avut rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare au fost premiaţi de către autorităţile locale, primarul Gheorghe Onul oferind premii în valoare de 6000 lei. De asemenea, Astra Salva a oferit premii în cărţi elevilor ce au promovat valorile naţionale.
Rezultatele sunt deosebite şi în acest an şcolar pentru Salva, după cum ne informează directoarele Romana Fetti, având 10 pe linie un elev la clasa a V-a, la a VI-a, cinci fete, iar la a VII-a, trei elevi.
Dintre premianţii şcolii se remarcă Amalia Ţuţuruga care are nu doar 10 pe linie, ci şi o mulţime de premii obţinute, primind, de altfel, suma cea mai mare din partea autorităţilor locale – 725 lei. Mulţimea de premii obţinute în acest an, atât la română, cât şi la matematică, dar şi la concursurile de folclor fac din eleva clasei a VI-a un model pentru tinerii generaţiei sale.
Amalia ne demonstrează că dragostea pentru tradiţiile străbune se poate împleti foarte bine cu dragostea pentru învăţătură.
Reamintim faptul că tânăra interpretă a avut şansa de a fi de mai multe ori pe scenă cu Doamna cântecului românesc – Maria Butaciu, care i-a şi lăsat drept moştenire cântecele ei, memorabilă pentru noi fiind întâlnirea din cadrul emisiunii „O dată-n viaţă” de la Televiziunea Română”. Nimic nu este întâmplător în această lume, în momentul în care un nume important se retrage în stele, Dumnezeu aduce pe pământ un alt boboc care, cu seriozitate şi cu respect faţă de valorile neamului său, va aduce din lada de zestre tot ce este mai frumos şi autentic.
Printre premiile obţinute de Amalia, la finalul anului, este şi premiul „Maria Butaciu”, acordat de Astra Salva.
Mult succes pe mai departe, Amalia, şi să nu uiţi niciodată de cântecul frumos pe care Maria Butaciu ţi l-a lăsat ca testament al nemuririi neamului nostru.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]