alp
 

( Video) Vasile Sălăgean și Petru Stejerean, din Parva, cu jeep-ul în prăpastie. Mobilizare de forţe. Elicopterul SMURD, chemat pentru adolescent

Doi tineri din Parva s-au răsturnat cu o maşină de teren în apropierea drumului comunal care face legătura peste munte cu oraşul Sg. Băi. Este vorba de Vasile Sălăgean (23 ani) și Petru Stejerean (14 ani), cei care au însoţit un fermier către stâna acestuia. Ajunşi la destinaţie, femierul a coborât, iar Vasile Sălăgean a trecut la volan şi a încercat să facă o plimbare alături de copilul de 14 ani. Din păcate, Stejărean nu a mai putut stăpâni maşina şi aceasta s-a răsturnat într-o râpă adâncă de 80 de metri. Evenimentul a avut loc într-o zonă greu accesibilă, salvatorii deplasându-se mai mult de 4 km pe jos. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU BN, Marius Rus, pentru gestionarea situației au fost alocate un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud, Salvamont Bistrița - Năsăud și jandarmii montani Rodna. Ambele victime au fost găsite în afara autoturismului, baiatul în vârstă de 14 ani fiind proiectat din mașină în timpul căderii în prăpastie. Acesta prezenta fractură deschisă la un membru inferior, multiple leziuni și traumatisme, astfel că s-a impus intervenția unui echipaj aerian SMURD.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, din cauza distanței mari pe care salvatorii au fost nevoiți să o parcurgă, pe un teren accidentat și cu înclinație mare. Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost parcurși pe jos, cu echipamentele medicale din dotare.
Intervenția a fost coordonată și gestionată în mod integrat, echipajele de intervenție au avut un partener real în rândul localnicilor, care au spijinit cu mașini de teren și informații utile despre specificul zonei.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]