( Video)Un sfert de secol de administraţie judeţeană, surprins într-un film documentar

Aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean a fost marcată şi printr-un film documentar, care a prezentat, succint, aspecte din activitatea administraţiei judeţene sub conducerea celor patru preşedinţi.
Normal, povestea filmului începe cu Mircea David, preşedinte al Consiliului Judeţean în perioada 1992-1996, cel care s-a confruntat cu problemele inerente înfiinţării unei instituţii. În intervenţia sa, preşedintele Gheorghe Marinescu, cel care a avut trei mandate în fruntea instituţiei, în perioada 1996-2008, a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat pe parcursul anilor, inclusiv reţinerea de a moderniza sala de şedinţe, asta pentru că bistriţenii aveau alte aşteptări de la Consiliul Judeţean. Marinescu a menţionat faptul că pe vremea sa, Consiliul Judeţean era mult mai puţin susţinut de la nivel guvernamental.
Preşedintele Liviu Rusu, aflat la cârma judeţului în perioada 2008-2012, a apărut în film doar în momentele când a depus jurământul de învestitură.
Nu în ultimul rând, preşedintele în funcţie, Radu Moldovan, a prezentat succint viziunea sa cu privire la dezvoltarea judeţului, din 2012 încoace, reiterând faptul că îşi doreşte ca Bistriţa-Năsăud să devină etalon la nivel naţional.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]