Vitalia a solicitat ADI deşeuri majorarea tarifelor de colectare. Toţi primarii, băgaţi în şedinţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a anunţat, în plenul şedinţei ordinare, că în data de 5 mai este convocată Adunarea Generală a Acţionarilor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor din Bistriţa-Năsăud. În fapt, vorbim despre reprezentanţii celor 62 primării şi ai Consiliului Judeţean.

         Tema şedinţei o reprezintă solicitarea companiei Vitalia de majorare a tarifelor de colectare a deşeurilor, asta după ce, în februarie, a fost mărit şi cel de depozitare.

         „Vineri, în conturile ADI deşeuri a intrat rata privind redevenţa pe trimestrul IV din 2014, plus penalităţile aferente. Până în 30 aprilie, conform contractului, au termen să plătească, fără penalităţi, rata pe trimestrul I din acest an, dacă nu, Consiliul Directo ar ADI Deşeuri va lua măsurile ce se impun.

         Avem din partea Vitalia mai multe cereri de creştere a tarifelor la colectare. În 5 mai am convocat AGA de la ADI Deşeuri, care este formată din reprezentanţii celor 62 de unităţi administrativ-teritoriale, plus Consiliul Judeţean. Colegii de la ADI vor prezenta poziţia şi se va lua o decizie vizavio de această cerere a Vitalia”, a declarat preşedintele Moldovan, răspunzând unei interpelări formulate de către consilierul liberal Florin Urîte.

         Preşedintele CJ BN a adăugat că în ceea ce priveşte modul în care se desfăşoară activitatea Vitalia, „au fost făcute toate demersuril, toate eforturile ca greşelile, lacunele care sunt în funcţionarea acestui serviciu să fie eliminate în termen cât mai scurt”. „Foarte multe dintre atribuţii, în momentul de faţă, revin unităţilor administrativ-teritoriale, care au contracte directe, relaţii comerciale cu operatorul, în ceea ce priveşte taxa specială de salubritate, curăţarea domeniului public şi multe alte lucruri prevăzute acolo. I-am anunţat pe colegii primari, îi voi mai anunţa şi acum, orice problemă care apare la nivelul acestui sistem să fie sesizată şi să vedem cum apare rezolvarea”, a concluzionat Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5